Новини » Автоновини

Hyundai лансира нов водороден SUV и електрифицирана KONA през 2018



Admin21.08.2017г 

Hyundai лансира нов водороден SUV и електрифицирана KONA през 2018

По време на специално събитие в Сеул, Hyundai демонстрира предпроизводствен представител на изцяло нов електромобил, задвижван с водородно гориво, който ще бъде лансиран на пазара в началото на следващата година.

Новият водороден SUV на Hyundai, името на който все още не е известно, е разработен по четири основни точки- ефективност на системата горивни клетки, максимална мощност, издръжливост и капацитет на резервоара.

В резултат на сериозната развойна дейност, новият електромобил на Hyundai обещава да предложи значително увеличен, в сравнение с актуалния ix35 Fuel Cell, пробег, като ефективността на системата е увеличена с 9%. На базата на стандарта за оценка NEDC (New European Driving Cycle), електрическият SUV на марката е в състояние да измине 800 километра с един резервоар.

Мощността на задвижващата система на новия електромобил на Hyundai е повишена с 20% до ниво от 163 конски сили, като на безпроблемна работа ще могат да рачитат клиентите дори при експлоатация в изключително неблагоприятни климатични условия (-30 градуса).

Основната новост при автомобила по отношение на капацитета на резервоара му се състои във въвеждането на три отделни и еднакви по вместимост единици, за разлика от приетите към момента два с различна вместимост.

По време на световната премиера на серийната версия на новия водороден електромобил на специализираното изложение за потребителска техника CES в Лас Вегас в началото на следващата година, от Hyundai ще разкрият допълнителни подролности по отношение на системите за активна и пасивна безопасност, с които ще се предлага колата.

Еспоредно с анонсирането на новия си водороден SUV, от Hyundai разпространиха и няколко други любопитни подробности относно електрификацията на гамата си. През първата половина на следващата година, компанията ще лансира на пазара електрифицирана версия на изцяло новия си компактен SUV KONA, през 2021 ще видим такава и на Genesis, а след това ще бъде представен и електромобил с увеличен пробег от над 500 километра.
Източник:Hyundai-лансира-нов-водороден-SUV-и-електрифицирана-KONA-през-2018" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама