Новини » Тунинг

ГАЗ показа екстремен пикап



Admin25.08.2017г 

ГАЗ показа екстремен пикап На форума “Армия-2017” групата ГАЗ представи пикап с име Вепрь NEXT за любителите на екстремални пътешествия. В основата на машината е пълноприводното камионче ГАЗ-33088 Садко.

Пикапът е с доста оригинална външност и има двойна кабина. В предната броня е монтирана лебедка, поставени са и лазширители на калниците. Предният мост е с твърдо включване, двата моста са със самоблокиращи диференциали, налице и понижаваща предавка.

Колелата са 18-цолови, гумите са специални за оф-роуд. Пътният просвет е 315 мм, дълбочината на преодолявана водна преграда е 950 мм. Салонът е доста комфортен, седалката н водача е анатомична и подресорена. Реглажите й са пет, налице е и лумбална опора.

Под капака е монтиран турбодизелът ЯМЗ-534 с мощност 149 к.с. и максимален въртящ момент от 490 Нм.

Пикапът има метална товарна платформа с падаща задна каната. Пълната маса на автомобила е 6850 кг, а товароносомостта му е 2,5 тона.

Машината е предназначена за работа в горските и ловни стопанства, нефтената и газова промишлености, може да се ползва и за автономни и лични пътешествия. Засега статута на колата е “опитен образец”, и няма яснота дали ще бъде произвеждан макар и в лимитирани серии.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама