Новини » Автоновини

150 милионният Volkswagen слезе от поточната линия във Волфсбург



Admin01.09.2017г 

150 милионният Volkswagen слезе от поточната линия във Волфсбург

Volkswagen съществува от над 80 години. За този период са произведени точно 150 милиона автомобили, в това число легендарни икони за марката са Golf и Beetle. Автомобилите са се раждали в над 50 завода в 14 различни държави по света. Днес портфолиото на марката включва над 60 модела. От самото си създаване Volkswagen движи хората по земното кълбо, а днес Golf GTE напуска поточната линия - знак, че бъдещето на марката е в електрическата мобилност. Същевременно plug-in хибридът е и доказателство за огромното майсторство на екипа на Volkswagen.

Д-р Херберт Дийс, главен изпълнителен директор на Volkswagen заяви пред целия екип: "150 милиона превозни средства означават 150 сбъднати мечти за автомобил на хора във всяка точка на земното кълбо. И това е благодарение на всеки от вас, всеки ден. Колегите ми от Борда на директорите поздравяват всички служители на Volkswagen - навсякъде по света. Този празник нямаше да бъде възможен без вас."

Само през 2017 г. Volkswagen пуска на пазара над 10 нови модела. До 2020 г. амбицията е марката да има над 19 нови играча в SUV сегмента, а новото семейство I.D. електрически автомобили да започне могъща електрификация на базата на новата е-платформа MEB. Очакват се 1 милион електрически Volkswagen автомобили да се движат по световните пътища до 2025 г. С това марката ще поведе технологичната трансформация на индустрията към нови хоризонти, като допълнително ще се фокусира върху дигитализацията, свързаността и сензорните иновации.

"150 милиона автомобили - това е просто невероятно число. Това прави и стотици хиляди изминати километри зад волана на VW - на път за работа, по време на ваканция, по време на всевъзможни приключения или успешен бизнес. Ние създаваме превозни средства от най-високо качество. И ще продължим да го правим.", сподели и Бернд Остерлох, Председател на Съвета на групата Volkswagen.

Серийното производство започва на 27 декември 1945 г. с Käfer, Тип 1. В следвоенната епоха именно Volkswagen Beetle оформя изцяло новия вид на автомобилната индустрия. До 2003 г., когато временно спира да се произвежда, са произведени 21.5 милиона костенурки. Golf, от своя страна, изпреварва с 30 милиона произведени автомобила до 2013 г. Днес крайъгълният камък на Volkswagen е в разцвета на силите си в своето седмо поколение и е достигнал над 34 милиона бройки.

Също така над 20 милиона автомобили Passat шестват гордо по шосетата на света, подгонени и от 19.5 милиона Polo.





Коментари

Добави коментар

Реклама