Новини » Спорт

Рали "Сливен" - окупирано от екипажите на Hyundai Racing TrophyAdmin03.09.2017г 

Рали "Сливен" - окупирано от екипажите на Hyundai Racing Trophy

Екипажите на Hyundai Racing Trophy окупираха първите три места в клас RC5 след първия състезателен ден на рали "Сливен", което се провежда между 1 и 3 септември и е пети кръг от едномарковата надпревара.

Лидерите от първите четири кръга Симеон Симеонов/Йордан Йорданов поведоха, като постигнаха време 01:27:14.7 и показаха истинско спортно майсторство и издържливост през 133-те състезателни километра в събота. Битката за челната позиция обаче е оспорвана - след тях на второ място се нареди тандемът Денис Станчовски/Младен Карчев с време 01:27:45.6, които буквално им дишат във врата.

Симеонов и Станчовски са и на първа и втора позиция в в клас RC5. А в съревнованието между двамата млади пилоти състезанието става още по-вълнуващо, като те си разменят предимството на различните отсечки.

Трети в едномарковата надпревара и в клас RC5 са дебютаните в Hyundai Racing Trophy – турското дуо Ерен Буркай/Бора Арабаджъ. Те постигнаха време от 01:36:24.9.

Четвърти в последния момент остана екипажът Димитър Гърков/Виктория Гъркова. Те заемаха трета позиция до последните километри от 9-ата отсечка, когато загубиха контрол, излязоха от пътя и не успяха да финишират. Тандемът се яви в такава конфигурация, след като броени часове преди ралито Виктория, която трябваше да е пилотското място, е получила контузия на крака. Така че тя влезе в ролята на навигатор на баща си – Димитър Гърков, който не беше карал състезателен автомобил до този момент.

Състезанието премина с много висок емоционален заряд и не остана без инциденти. За днес са предвидени 4 състезателни етапа с обща дължина от 44.48 км – „Абланово“ 1 – 11.3 км, „Чуката“ 1 – 11.21 км, „Абланово“ 2 – 11.3 км и „Чуката“ 2- 11.21 км.

Агенция "Фокус"

Коментари

Добави коментар

Реклама