Новини » На път

Правителството отпусна 100 млн.лв. за ремонт на пътища



Admin07.09.2017г 

Правителството отпусна 100 млн.лв. за ремонт на пътища

Сред приоритетните обекти са околовръстното шосе на София от „Ботевградско шосе“ до АМ „Тракия“, София –Перник през Владя и Варна –Златни пясъци

Правителството прие Постановление за отпускане на 100 млн.лв. от републиканския бюджет за рехабилитация, ремонт и реконструкция на републикански пътища в страната с цел осигуряване на тяхната безопасност и сигурност .





Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред журналисти след заседанието на Министерския съвет.

Министърът обясни, че вече се изготвя анализ с обективни оценки, за да се определят пътните отсечки, които изискват най-неотложни действия. Техният ремонт ще започне още тази есен.

С приоритет ще са републиканските пътища с най-голям трафик и в лошо състояние, каза Николай Нанков. Сред тях са околовръстният път на София - между Ботевградско шосе и АМ „Тракия“, който е с три ленти за движение и по една аварийна лента. Състоянието на този участък е изключително тежко. Пътят София – Перник, през Княжево и Владая – до кръговото на АМ „Люлин“, също ще се рехабилитира основно, като се предвижда и изграждане на светофарна уредба за реверсивно движение. То ще позволи при най-натовареното движение в пиковите часове да има по две ленти за движение, обясни министърът. Такива ще се осигуряват сутрин по посока София и вечер по посока Перник, както и в петък и неделя, когато трафикът е много натоварен.

Ресурс ще се отдели и за пътя Варна – Златни пясъци, посочи Николай Нанков. Пътят е в лошо състояние, има и свлачищни процеси. Регионалният министър допълни, че ремонтът на пътната инфраструктура в Северна България и региона на Варна е сред приоритетите на правителството, затова и там ще се работи по участъците, които имат нужда от неотложени дейности.

В момента в Агенция „Пътна инфраструктура“ започва подготовката на нужните проекти и още от утре започват ремонти, каза още Николай Нанков.

Източник: Агенция "Пътна инфраструктура"




Коментари

Добави коментар

Реклама