Новини » Изложения

Какво ни чака на автосалона във Франкфурт IAA 2017-a? Важни срещи, коли с по над 1000 к.с., автономност и мно...ого ток



Admin08.09.2017г 

Какво ни чака на автосалона във Франкфурт IAA 2017-a? Важни срещи, коли с по над 1000 к.с., автономност и мно...ого ток

Немският международен автосалон е най-важното и силно автомобилно събитие на годината. Но след преминалия четвърт век от първото ми посещение във Франкфурт у мен се затвърдява чуството, че отиването на автосалона все повече е е среща с хората в автоиндустрията и колегите от другите страни, обмяната тет-а-тет на мнения. Защото, особенно през последните 10-15 години, какво ще има по щандовете става известно още преди отварянето на вратите на изложението. Пък и огромната площ на салона и върящите през 15 минути пресконференции с представяния не вдъхновяват към маратонски постижения по бягане и стремеж да успееш навсякъде.

Всяко година все по-натоварена е личната програма за участия в кръгли маси и интервюта с топ-хората на бизнеса с автомобили и водещите дизайнери. Още през първият ден ме чака за изпълнение внушителен списък за разговори с интересни личности. Първи в редицата е Карлос Таварес – босът не само на PSA, но още и на Ореl, следват Стивън Армстронг – президент на FORD Europe, Карл-Петер Форстер – личен съветник на Ли Шуфу – шеф на Geely и Volvo, Лука де Мео – шефът на SEAT, дизайнерска обиколка и кръгла маса с Марк Адамс - шеф-дизайнер на Opel, Мат Харисън – вице-президент на Toyota Motor Europe за Sales & Marketing, Такеаки Като – главен инжинер на Lexus и Ален Ютенховенn, вице-президент на Lexus Europe и на финала Франк Клаас – управител на прочутото лондонско такси, което е вече ElTaxi под китайския флаг.

Електромобилите и технологията за автономно управление няма как да не са във фокуса на автосалона. Освен това ще има цяла лавина дебюти на нови SUV и кросовъри, логично следствие от стремежа на автопроизводителите да отхапят бързо по-голямо парче от все по растящата “торта” на сектора. Масирана ще е и атаката на китайските марки като Chery Automobile и Great Wall, търсещи експанзия в Стария континент. В светлината на прожекторите ще са напълно електрически модели с автономно управление, някои от които като Project One на Mercedes-AMG ще надхвърлят границата на хилядата “кончета”.

Независимо от блясъка на участващите компании, не може да не се забележи и “гръмогласното” отсъствие на водещи автопроизводители като Fiat Chrysler Automobiles, Nissan Motor Co., Volvo Cars и Mitsubishi Motors, предпочитащи собствени гала-дебюти и присъствие в интернет и социалните медии.

Прес-дните на салона са 12-и и 13-и септември, а за широката публика изложението отваря врати на 14-и и продължава до 24-и септември. Ето и някои от основните дебюти:

Серийни автомобили - Audi A7, Audi A8, Bentley Continental GT, BMW X3, BMW M5, BMW 6 Series GT, BMW i3s, Ferrari Portofino, Great Wall Wey crossover, Hyundai Kona, Jaguar E-Pace,
Jaguar XF Sportbrake, Kia Stonic, Mercedes X class, Opel Grandland X, Porsche Cayenne, Rolls-Royce Phantom, VW Polo иVW T-Roc.

Концептуални автомобили - BMW X7, BMW 8 series, BMW Z4 Borgward, Chery M31T SUV,
Mercedes-AMG Project One, Mercedes EQ-A, Mercedes GLC plug-in fuel cell, Mini EV, Smart Vision EQ autonomous EV и VW I.D. Concept.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама