Новини » Автоновини

Пет звезди по безопасност от Euro NCAP за новия Renault KOLEOS



Admin27.09.2017г 

Пет звезди по безопасност от Euro NCAP за новия Renault KOLEOS

•Новият Renault KOLEOS получи оценка от пет звезди след тестовете по безопасност, провеждани от независимата организация Euro NCAP.
•Новият Koleos разчита на богатия опит на Renault в сферата на пасивната безопасност и се стреми към отлични резултати в независимите тестове на NCAP.
•По отношение на активната безопасност, богатата гама стандартно оборудване на новия Koleos е допълнена с палитра от най-съвременните асистенти за подпомагане на управлението (ADAS).

Този резултат подчертава ангажимента на Renault към безопасността, в частност с изцяло новия KOLEOS. Той предлага най-модерните технологии и премина безпроблемно новия протокол 2016 Euro NCAP тестове. Новият KOLEOS изпъква с резултат от 90% за защита на възрастни, 79% за деца, 63% за пешеходци и 75% за асистенти за безопасност. Повече информация може да получите тук.

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ОПИТА НА GROUPE RENAULT В СФЕРАТА НА БЕЗОПАСНОСТТА
Новият Koleos разчита на богатия опит на Renault в сферата на пасивната безопасност и се стреми към отлични резултати в независимите тестове на NCAP. На първо място, използването на стомана с много висока еластичност за рамката на двигателя и закалена стомана за пътническата клетка цели защита на купето в случай на силен удар. Следващите системи влизат в списъка на стандартното оборудване за безопасност: две адаптивни предни въздушни възглавници, които се раздуват в съответствие с вида на удара и позицията на пътника в автомобила; две странични въздушни възглавници за гръдния кош/раменете на пътниците; две въздушни завеси; предни и задни подглавници с функция за предотвратяване на камшичен ефект; предни седалки, предотвратяващи подхлъзването на тялото под предпазните колани; задни фиксатори Isofix за детски столчета i-Size. Всички предпазни колани са оборудвани с предобтегачи и ограничители на натоварването.

БЕЗКОМПРОМИСНИ СТАНДАРТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ВСЯКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА
Когато стане въпрос за активна безопасност, гамата от стандартно оборудване на новия Koleos – контрол на сцеплението, последно поколение електронен контрол на стабилността (ESC), електронно разпределение на спирачното усилие и асистент за потегляне по наклон – е допълнена с палитра от най-съвременните асистенти за подпомагане на управлението (ADAS). Достъпът до всички тях става през мултимедийната система R-LINK 2 и служат да:
- Успокояват с помощта на Active Emergency Braking System (AEBS City and Inter-Urban).
- Предупреждават с помощта на Lane Departure Warning (LDW), Blind Spot Warning (BSW) и Traffic Sign Recognition (TSR).
- Подпомагат с помощта на камера за обратно виждане, Автоматични дълги/къси светлини на фаровете (AHL), предни, задни и странични сензори за паркиране и система за подпомагане на паркирането (Easy Park Assist)
Източник: www.renault.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама