Новини » Любопитно

Нов акумулатор на Toshiba ще се зарежда за броени минути в автомобила



Admin10.10.2017г 

Нов акумулатор на Toshiba ще се зарежда за броени минути в автомобила След 6 минути зареждане електромобилът с новия акумулатор ще може да измине пробег от 300 км. Това заявиха от корпорацията Toshiba, претендирайки че са разработили революционна акумулаторна батерия с име SCiB за електромобили. Основното преимущество на новия акумулатор е в бързото му презареждане – 6 минути осигуряват 300 км пробег. Но за процеса е нужно зарядно устройство с много голяма мощност.

Освен това преимущество акумулаторът SCiB се отличава с висока дълговечност според производителя. Той съхранява до 90% от капацитета си дори след 5000 цикъла зареждане-разреждане. Това се постига за сметка използването на особен анод, изпълнен от ниобиев окис на титан, докато в съвременните акумулатори се използват графитсъдържащи аноди.

Според директора на изследователския център на Toshiba доктор Озаму Ори, новата технология ще направи революция в отрасъла. Производството на новите акумулаторни батерии SCiB се планира да стартира в началото на 2019-а година.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама