Новини » Любопитно

FORD стартира европейското производство на новия ECOSPORT



Admin12.10.2017г 

FORD стартира европейското производство на новия ECOSPORT Днес Ford обяви, че компанията е стартирала европейското производство на новия ECOSPORT на територията на комплекса си в Крайова, Румъния, като по този начин ще подобри допълнително гъвкавостта си на предлагане на фона на повишаващият се потребителски интерес към този автомобилен сегмент.

От Ford коментират, че общото търсене на SUV модели на основните й европейски пазари се е повишило с 27% през миналата година и се равнява на повече от 25% от общите автомобилни продажби. Реализацията на SUV моделите на Ford пък се е увеличила с над 30% през 2016 година и с 27% за първите осем месеца на тази година.

Увеличеното търсене на SUV автомобили означава и повече работна ръка, като към края на годината Ford разкрива нови 1700 места в Крайова. По този начин, общият брой работници в автомобилното и двигателното (1.0 EcoBoost) производство в комплекса ще бъдат наети 3900 човека. Общата инвестиция направена от страна на производителя от момента на придобиването на румънското съоръжение през март 2008 година пък вече е над 1 млрд евро.

Основни акценти при FORD ECOSPORT са по-динамичната му и възмъжала стилистика, изцяло нов 1.5 литров EcoBlue дизелов двигател, интелигентната система за задвижване на четирите колела, добавените възможности за персонализация на екстериора и интериора, какот и въвеждането на изцяло новото ниво на изпълнение на модела EcoSport ST-Line.

FORD ECOSPORT ще стъпи на европейския пазар и с увеличено оборудване, в което ще могат да бъдат открити позиции като 8-инчов чувствителен на допир екран, отопляем волан, луксозна аудиосистема B&O PLAY, бордовата инфо-комуникационна и навигационна система SYNC 3, адаптивен круз-контрол, камера за задно виждане и други.

Новата версия на ECOSPORT- ECOSPORT ST-Line, ще се отличава от останалите представители на модела с уникални брони и странични престилки, черни релси на тавана, 17-цолови алуминиеви джанти, спортен волан със скосена долна част и кожена тапицерия, частичен кожен салон и други.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама