Новини » Автоновини

Magna се присъединява към BMW, Intel и Mobileye за разработката на системи за автономно управление



Admin12.10.2017г 

Magna се присъединява към BMW, Intel и Mobileye за разработката на системи за автономно управление

Един от основните доставчици на автомобилни компоненти в световен мащаб- Magna, обяви, че компанията ще се присъедини към инициативата на BMW Group, Intel and Mobileye, основната цел на която е въвеждането в масово производство на автономни автомобили до 2021 година.

“Много от предизвикателствата на автономното управление, пред които е изправена индустрията, не могат да бъдат решени в изолация”, коментират от Magna.

BMW Group, Intel и Mobileye обявиха плановете си за съвместна работа в областта на автомобилите с автономно управление през юли миналата година и тогава изразиха своята увереност, че тези технологии ще направят движението по-сигурно и по-лесно. Крайната цел на тяхната инициатива е създаването на решение, което ще позволи на водача не само да отдели ръцете си от волана, но и да достигне следващите две “нива”, а именно да отдели погледа (ниво 3) и цялото си внимание (ниво 4) от пътя. Достигането на петото ниво на автономното управление ще гарантира 100% автономност, при която в автомобила няма да има нужда водач.

Новата платформа на BMW Group, Intel и Mobileye, целта на която е решаването на възпросите по отношение на реализирането на нива от 3 до 5, ще бъде достояние на други автомобилни компании, както и на други индустрии./Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама