Новини » Изложения

Тихият луксозен SUV: новият RANGE ROVER беше представен в музея на дизайна в ЛондонAdmin12.10.2017г 

Тихият луксозен SUV: новият RANGE ROVER беше представен в музея на дизайна в Лондон

Легендарният Range Rover предприе следващата стъпка в развитието си с plug-in хибриден електрически (PHEV) модел, подходящо представен в Музея на дизайна в Лондон.

Вечерта включваше и панелна дискусия, водена от Йон Бригс, гласът на Siri в телефоните Apple във Великобритания. Към него се присъединиха Грейс Гуд, основател на School of the Digital Age, Дилън Джоунс, редактор на GQ и индустриалният дизайнер Марк Нюсън. Те дискутираха устойчивия лукс, стойността на „британското“ на световния пазар и променящата се същност на статуса.

Музиката беше осигурена от пианиста и композитор Окием, който е свирил с Принс, Тайни Темпа и Джон Леджънд. Характерният звук на Окием комбинира пиано, синтезатори и оркестрови инструменти и се описва като „кинематична класика“.

Новият Range Rover PHEV сега комбинира мощен електрически мотор с високодинамичен бензинов двигател Ingenium, за да предложи устойчив лукс с нови нива на икономичност и проходимост, допълващи неговия легендарен финес и привлекателност. За първи път клиентите, които избират флагманския SUV на Land Rover, могат да изживеят шофиране с нулеви емисии.

„Нашите клиенти са съвсем наясно какво искат от един нов Range Rover. „Не го променяйте, просто го направете по-добър“, ни казват те, затова всичко, което сме направили, е било с цел да подобрим нашия флагмански SUV. След почти 50 години, четвъртото поколение Range Rover е най-изисканият досега, гарантирайки, че оригиналният луксозен SUV остава избора на взискателните клиенти в цял свят.“
Гери Макгавърн, Главен директор Дизайн, Land Rover

Икономичният нов plug-in хибриден електрически автомобил Range Rover P400e съчетава 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium с 300 к.с. (221 kW) и електрически мотор със 116 к.с. (85 kW). Общата мощност от 404 к.с. (297 kW) осигурява на автомобила ускорение от 0 до 60 мили/час за 6,40 секунди (0-100 км/ч за 6,8 секунди) и максимална скорост от 137 мили/ч (220 км/ч). Благодарение на електрифицирания силов агрегат, Range Rover P400e има пробег до 31 мили (51 км) в електрически режим (EV). Литиево-йонната батерия може да се зареди напълно за едва 2 часа и 45 минути.

„Новият Range Rover извежда нашия луксозен SUV до нови висоти, предоставяйки увеличен финес, лукс и проходимост на всякакъв терен. Новият силов агрегат PHEV не е просто безкомпромисно решение – той надгражда традициите на нашия флагмански SUV и предоставя по-високо ниво на финес и комфорт заедно с впечатляваща динамика и икономичност.“
Ник Колинс, Директор на автомобилната серия, Jaguar Land Rover

Функции, които увеличават комфорта, променят преживяването при пътуване и за водача, и за пътниците. Предните седалки съдържат 24-степенно регулиране, докато отзад напълно обновеното купе и по-широките, по-меки седалки с накланящи се до 40 градуса облегалки и предлагащи 25 програми за масаж, благодарение на технологията за масаж с горещи камъни, създават спокойно и луксозно убежище.

Ако работите, докато се возите, разполагате със 17 точки на свързване, включително битови електрически контакти, USB, HDMI и 12 V; 4G Wi-Fi точки на достъп за общо 8 устройства и удобни места за съхранение на вещи са проектирани за пътуващите по работа.

След представянето на новия Range Rover Sport plug-in хибриден електрически автомобил (PHEV) миналата седмица, пътуването на Jaguar Land Rover от ICE към ACE продължава, преминавайки от конвенционалните двигатели с вътрешно горене към автономни, свързани и електрифицирани автомобили.

Проектиран и конструиран от Jaguar Land Rover във Великобритания, новият Range Rover ще се произвежда в завода на компанията в Солихъл и вече може да се поръчва, като първите доставки ще стартират в края на 2017 г. (в зависимост от пазара).

Най-новите технологии на новия Range Rover:
• Щора, управлявана с жестове: отваря се и се затваря чрез модерна система за управление с жестове, която засича движението на ръката на пътника. Щората се отваря само с един жест плъзгане назад пред огледалото за обратно виждане и се затваря с плъзгане напред.
• Йонизация на въздуха в купето: използва заредени водни наночастици за пречистване на въздуха за по-доброто благосъстояние на пътниците.
• Пикселизирани лазерни LED предни фарове: модерната технология е с по-ярка светлина, но интелигентно затъмнява отделни секции светодиоди, за да избегне заслепяване на насрещните водачи.
• Activity key: клиентите могат надеждно за заключват и отключват автомобила си без необходимостта да носят стандартния ключодържател

Два режима на задвижване:
•Режим Parallel Hybrid (режимът за шофиране по подразбиране) – съчетава бензиново и електрическо задвижване. Водачът може да оптимизира заряда на батерията или разхода на гориво с помощта на една от двете функции за управление на заряда:
•функция SAVE – не позволява на заряда на батерията да падне под предварително избрано ниво
•функция Predictive Energy Optimisation (PEO) (Предсказуема оптимизация на енергията) – въвеждането на дестинация в навигационната система активира функцията, която използва данни за надморската височина от вградения GPS за избрания маршрут с цел интелигентно комбиниране на електрическия мотор и бензиновия двигател за максимално увеличаване на икономията на гориво
•Режим EV (Electric Vehicle) – позволява на автомобила да се движи само с електрическия мотор, използвайки съхранената в батерията енергия – идеалното решение за тихи пътувания с нулеви емисии.
Източник: www.landrover.bg
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Premium L 10W-40
Gazpromneft Premium L 10W-40
Разфасовка: 1 литър
Цена: 6.6лв.
Купи