Новини » Автоновини

Honda Civic Type R спечели награда на „sport auto“ за 2017 г.



Admin17.10.2017г 

Honda Civic Type R спечели награда на „sport auto“ за 2017 г.

Читателите на германското представително списание “sport auto” избраха Honda Civic Type R за „Най-добра вносна компактна спортна кола“ в наградите за 2017 г. Над 13 000 гласа класираха Civic Type R за най-добрата в класа.

Малко след като постави нов рекорд за автомобил с предно задвижвани на легендарната пистата Нюрбургринг Нордшлайфе през април, „състезателната кола за пътя“ на Honda спечели състезанието срещу много конкуренти. За втори път Honda постига успех в наградите на “sport auto”. С предишната генерация Civic Type R от 2015 г., Honda също спечели приза „Най-добра вносна компактна спортна кола“.

Новият Civic Type R може да се види и на щанда ни на Автомобилния салон София 2017 в зала 2 на Интер Експо Център в столицата. Това е една от топ премиерите на компанията ни. Civic Type R ускорява от 0 до 100 км/ч. за 5.7 сек. с оптимизирания се двигател 2.0 VTEC TURBO, който вече е с максимална мощност 320 к.с. Най-високата скорост, постигната с автомобила, е 272 км/ч. Той има задно окачване мултилинк и оптимизиран аеродинамичен пакет, който гарантира стабилност при висока скорост.

Honda SENSING е стандарт в гамата на Civic и е една от най-модерните системи за сигурност в класа, като има Collision Mitigation Braking System, Lane Keeping Assist и интелигентен Adaptive Cruise Control.




Коментари

Добави коментар

Реклама