Новини » Спорт

MotoGP: Маркес с Honda спечели битката за Филип Айлънд



Admin23.10.2017г 

MotoGP: Маркес с Honda спечели битката за Филип Айлънд

Световният шампион Марк Маркес от екипа на Repsol Honda спечели шестата си победа за сезона в невероятното шоу на пистата Филип Айлънд. Всъщност това се бе истинска война между осем пилоти, претенденти за победата. След това трудно състезание, в което другият конкурент за титлата Андреа Довициозо излезе от играта, но все пак финишира на 13-о място. Сега пилотът от Сервера води с 33 т. в класирането и докосва четвъртата си титла. Валентино Роси също се пребори за второто място на подиума, а съотборникът му Маверик Винялес стана 3-и. Винялес вече e извън битката за титлата, тъй като изостана с 50 т. в класирането два кръга преди края.

Маркес взе старта, но не можа да се задържи начело и отстъпи пред развихрилия се Джак Милър (EG 0,0 Marc VDS) с Honda. Пилотът от Куинсленд направи страхотна атака. Винялес бе трети, а Довициозо отвори широко един завой, излезе от пистата и се върна 20-и. След това се заформи „влакче“ от 7 пилоти, водено от Милър. Роси и Винялес бяха първите, които минаха във водещата група, която бе в порядъка Маркес, Винялес, Роси, Андреа Яноне и Йохан Зарко. Оформиха се и дуели – Маркес с Роси, Зарко с Роси, Винялес с Маркес, Яноне със Зарко. Това бе една от най-агресивните и яки битки за сезона, а някои твърдят, че и за десетилетието. Стана невероятна битка между петимата пилоти.

Маркес беше в челото и пет обиколки преди края започна да трупа преднина. След като той се отдалечи малко, зад него в последните обиколки започна битка между трима за подиума - Роси, Винялес и Зарко. Роси успя да спечели, но и тримата бяха почти на една линия в последната обиколка, а и на финала. Доктора бе с 0,027 сек. пред Винялес, а Маверик бе на 0,016 сек. пред Зарко.

След като Яноне не успя да се задържи на 5-ото място, то бе грабнато от Кал Кръчлоу (LCR Honda), а италианецът бе само на 0,026 след него 6-и. След тях бяха Милър и Алекс Ринс.

Източник: honda.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама