Новини » Спорт

Утре е важен ден за свръхзвуковата кола BLOODHOUNDAdmin25.10.2017г 

Утре е важен ден за свръхзвуковата кола BLOODHOUND Утрешният ден ще бъде един от най-важните за екипа на свръхзвуковата кола BLOODHOUND (BLOODHOUND SSC), след като те ще осъществят първите тестове в реални условия на летището Cornwall Airport Newquay.

От екипа на BLOODHOUND SSC са си поставили за цел изпитание на основни параметри, като според очакванията, максималната скорост на движение на колата няма да надхвърли 200 мили в час или 320 км/ч на дългата 2.7 километра писта.

По време на изпитанието ще бъде проверена работата на управлението, спирачната система, окачването и бордовите системи, както и двигателят EJ200, който по принцип е вграден в изтребителя Eurofighter Typhoon.

Въпреки че развитието на BLOODHOUND SSC търпи сериозно забавяне, най-вече поради ограничение в средствата, основната цел на екипа продължава да бъде само една- регистриране на нов световен рекорд за максимална скорост от 1600 км/ч. Най-доброто постижение към момента е 1277.985 км/ч и беше регистрирано на 15 октомври 1997 година от Анди Грийн и Thrust SSC.
Източник:Автопрес


Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Turbo Universal 15W-40
Gazpromneft Turbo Universal 15W-40
Разфасовка: 5 литра
Цена: 21.84лв.
Купи