Новини » Спорт

Renault напуска Formula E в края на Сезон 4Admin25.10.2017г 

Renault напуска Formula E в края на Сезон 4

Renault ще фокусира ресурситe си върху амбициозни цели във Formula 1 и вярва, че ще продължи да получава знания от автомобилния спорт чрез Алианса с Nissan


Renault и Nissan ще работят заедно, за да осигурят гладко преминаване, използвайки вече наличния опит и развитието им до момента.

Renault потвърждава, че ще напусне Formula E в края на Сезон 4, през юли 2018. Renault e.dams е партньор на шампионата от самото му създаване и спечели три последователни отборни титли, а скоро започва битката през Сезон 4.

„Имахме невероятен състезателен период през първите три години във Formula E и гледаме напред към четвъртия сезон с голямото предимство на стабилна и професионална среда в отбора“, сподели Тиери Коскас, заместник вице-президент Продажби и маркетинг на Groupe Renault. „Като пионер при електрическите автомобили, научихме изключително много за динамиката на електрическите автомобили и управлението на енергията, което дава директна полза на нашите клиенти на електрически автомобили. След Сезон 4 ще се фокусираме върху амбициозните цели, които сме си поставили във Formula 1 и вярваме, че ще продължим да имаме ползи от автомобилните спортове чрез Алианса с Nissan.”

От средата на 2017, Renault-Nissan-Mitsubishi е най-големият автомобилен алианс в света. Компаниите, които формират Алианса имат уникални черти и се фокусират върху колаборации и оптимизиране на синергиите, за да подсилят конкурентоспособността си докато същевременно запазват идентичността на всяка марка. Това включва обединени функции между Renault и Nissan в сфери като инженерство, производство, логистика, закупуване на материали и човешки ресурси. Целта на Алианса е да ускори колаборацията между Renault, Nissan и Mitsubishi Motors в сферата на общи платформи, двигатели и нови електрически, автономни и свързани технологии.
Източник: www.renault.bg
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft GL-5 80W-90
Gazpromneft GL-5 80W-90
Разфасовка: 4 литра
Цена: 23.28лв.
Купи