Новини » Любопитно

АвтоВАЗ с 12 нови модела към 2026-а



Admin25.10.2017г 

АвтоВАЗ с 12 нови модела към 2026-а

АвтоВАЗ сподели плановете за развитието си в средносрочна перспектива. Според тях към 2019-а година ще стартира производството на два нови модела и ще бъдат обновени други четири. А към 2026-а година компанията ще представи още десет нови модела, а седем ще бъдат модернизирани.

Според прогнозите, към 2026-а производствените мощности на компанията в Толиати и Ижевск трябва да са напълно натоварени, като трите производствени линии в Толиати и едната в Ижевск ще произвеждат както автомобилите Lada, така и модели на алианса Renault-Nissan.

АвтоВАЗ съобщи и финансовите си резултати за първите тримесечия на годината. За пръв път от 2012-а година насам предприятието е с операционна печалба, която възлиза на 1,9 милиарда рубли. Но за чистата печалба е твърде рано да се говори. Общите приходи за периода са нараснали с 21,5%, до 158,6 милирда рубли.

АвтоВАЗ е предупредил акционерите са за това, че върху резултатите могат да повлияят отрицателно повишаването на цените на материалите, промените във валутните курсове. Според думите на президента на компанията Никола Мор, “положителният резултат на оперативната дейност е обусловен отчасти от някои променливи фактори. Такива са въвеждането на мерките за държавна помощ в допълнение на завършващата програма за обновяване автопарка на страната и отсроченият ефект на благоприятните валутни курсове в първото полугодие”.

За първите девет месеца на тази година продажбите на автомобилите Lada са се увеличили с 16,5%, до 221 207 автомобила, а експортът е скочил с 61,6%./Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама