Новини » Спорт

WTCC: Михелиц печели за Honda у домаAdmin30.10.2017г 

WTCC: Михелиц печели за Honda у дома

Норберт Михелиц се пребори с проливния дъжд, за да спечели победа за Honda в световния шампионат на ФИА за туристически автомобили – WTCC на домашната писта Туин Ринг Мотеги. Това бе 3-и успех на унгарския пилот за сезона и 5-и за екипа. Този успех прати Михелиц на 2-о място в класирането при пилотите.

Норбърт стартира от първа позиция и бе лидер до времето, когато начело на колоната излезе кола за сигурност. Това стана малко преди края и надпреварата бе съкратена с две обиколки по-малко от планираната дистанция, като по този начин пилотите получиха пълния брой точки. Този резултат дойде след разбиващото първо състезание, където Михелиц се завъртя и излезе извън топ 5, като този, който го избута, бе наказан с преминаване през питлейна. След като падна остана на 11-о място, Михелиц се придвижи напред до 7-о място. Така той намали изоставането си от лидера наполовина – от 32,5 т. той сега е на 16,5 т. четири старта преди края на шампионата. Honda също драстично намали разликата до лидерите.

Новият съотборник на Михелиц – Естебан Гуерери, който зае мястото на Тиаго Монтейро, направи невъзможното и завърши 3-и в първото състезание, след като няколко пъти беше ударен от прекалено агресивен друг пилот. Във второто състезание той стана 4-и и направи много успешен уикенд, което го прати на 7-о място в шампионата.

Местният герой Рио Мичигами направи най-добрия старт в кариерата си във второто състезание - 5-и, но на 9-ия завой педалът на спирачките му се повреди и той спря. В първото състезание бе 10-и, след като бе ударен два пъти от съперници и излизаше от пистата.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Special UTTO 10W-30
G-Special UTTO 10W-30
Разфасовка: 20 литра
Цена: 113.04лв.
Купи