Новини » Спорт

Moto3: Шампионът Жоан Мир с Honda спечели 10-а победа за сезона



Admin30.10.2017г 

Moto3: Шампионът Жоан Мир с Honda спечели 10-а победа за сезона

Седмица, след като сложи короната на световен шампион в клас Moto3, пилотът на Leopard Racing Жоан Мир с Honda, спечели своята 10-а победа за сезона. Той стартира от първа позиция на пистата Сепанг и продължи да се състезава в шампионския си стил, за да спечели предпоследния старт – Гран При на Малайзия. Подиумът отново бе окупиран от пилоти с мотоциклети Honda, тъй като втори стана Хорхе Мартин от Del Conca Gresini, а трети Енеа Бастианини от Estrella Galicia 0,0.

Мартин поведе след старта от втора позиция. Той се откъсна напред, но в хода на състезанието Мир започна постепенно да го настига. Испанецът успя да го изпревари, поведе, но не можа да натрупа аванс. В същото време Бастианини ги настигна, като той и Мартин започнаха битка за второто място. Това даде някакво малко предимство на Мир, който се откъсна напред и спечели, а второто място беше за Мартин, изпреварил само с 39 хилядни Бастианини. Битката между двамата се реши на последния завой. Челната петица допълниха Ливио Лои (Leopard Racing) и Джон Макфий (British Talent Team), двамата също с мотоциклети Honda.

Сега Мир има 11 победи и увеличи преднината си в книгата за рекорди, като състезател с най-много победи в Moto3. Той стана и първият пилот с 10 спечелени състезания за един сезон в най-малкия клас след Марк Маркес през 2010 г. Мир стана и първият победител от първа позиция през този сезон.

Сериозна бе и битката за 5-о място, в която Джон Макфий успя да спечели само с 0.039 сек. пред Андреа Миньо (Sky Racing Team VR46). Романо Фенати (Marinelli Rivacold Snipers) с Honda стана 7-и, пред конкурента си за вицешампионската титла Арон Канет (Estrella Galicia 0,0), със същия мотоциклет. Фенати потвърди второто си място за сезона. Девети стана Фабио ди Джанантонио (Del Conca Gresini Moto3), а топ 10 допълни. Бо Бендшнаидер (Red Bull KTM Ajo).




Коментари

Добави коментар

Реклама