Новини » Крими

Двама мъже са задържани при операция за противодействие на кражбите от МПСAdmin31.10.2017г 

Двама мъже са задържани при операция за противодействие на кражбите от МПС

Специализирана полицейска операция за противодействие на кражбите от МПС предприели криминалисти от ОДМВР-Добрич под ръководството на Окръжна прокуратура-Добрич. Полицейските действия са организирани след сигнал, получен в полицията в Добрич за кражба от джип „Тойота”, паркиран в централната градска част. Според информацията, двама мъже отнели от автомобила портфейл с документи, банкова карта, българска и чуждестранна валута на стойност 1 000 лева. В последствие, от банкомат в района на голям търговски обект от банковата карта е изтеглена сумата от 4 800 лева.

Криминалистите от Добрич влезли в следите на извършителите и проследили движението им съвместно с колеги от ОДМВР-Варна. Двамата - И.М. (37 г.), сръбски гражданин и Б.Е. (44 г.) от София, са задържани на пътя към Слънчев бряг, в района на община Обзор. При проведените процесуално-следствени действия с прякото участие на Окръжна прокуратура Добрич са открити и иззети радиостанции, устройства за заглушаване на дистанционните управления на МПС, както и отнетите при кражбата в град Добрич вещи и пари. Установено е, че двамата мъже са избирали местата за набези край големи търговски обекти - паркингите на различни вериги магазини, молове, борси.
Вчера, 29 октомври, след внесено искане от ОП-Добрич, Добричкият окръжен съд е постановил постоянна мярка „задържане под стража” на двамата извършители.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

М-10Г2к
М-10Г2к
Разфасовка: 30 литра
Цена: 92.16лв.
Купи