Новини » Спорт

Отборът-мечта на PEUGEOT TOTAL е готов за рали ДАКАР 2018Admin02.11.2017г 

Отборът-мечта на PEUGEOT TOTAL е готов за рали ДАКАР 2018

Току-що приключил своята седма и финална тестова сесия в Мароко, отборът Peugeot Total, който спечели първите три места в тазгодишното рали Дакар през януари, е готов да се справи със следващото състезание в Южна Америка от 6 до 20 януари. Стефан Петерханзел/Жан-Пол Котре, Себастиан Льоб/Даниел Елена, Карлос Сайнц/Лукас Круз и Сирил Депре/Дейвид Кастера ще застанат на старта с чисто нов състезателен лъв: Peugeot 3008DKR Maxi.

•Пред отбора-мечта на Peugeot се простират 10 000 километра съревнование в най-трудната одисея по издръжливост в света, през Перу, Боливия и Аржентина. Маршрутът ще води конкурентите през пясъчни дюни, планински проходи и пустини в 15 етапа с изумителни пейзажи и екстремни метеорологични условия. Официалният маршрут на ралито ще бъде потвърден от организатора на събитието A.S.O на 22 ноември.

•Докато екипажите на отбора Peugeot Total остават непроменени за 2018 г, техните състезателни автомобили претърпяват някои важни модификации с цел максимална динамика и носят ново име: Peugeot 3008DKR Maxi. Стандартната архитектура, базирана на SUV Peugeot 3008, спечелил наградата „Автомобил на годината“ в Европа за 2017 г., остава същата: две задвижващи колела, захранвани от 3,0-литров двигател с двоен турбокомпресор. Най-забележимо е разширяването на следата с 10 см от всяка страна, за да се подобри стабилността, като подобрения са извършени и в окачването. Инженерите и механиците на Peugeot Sport са работили усилено, за да предоставят на пилотите възможно най-надеждния автомобил за предстоящата задача.

•И четирите екипажа тестваха обстойно новия Peugeot 3008DKR Maxi, с навъртени повече от 18 000 километра по време на състезанията в Мароко, Португалия и Франция. Те са наясно, че най-новите регулации не благоприятстват отбора Peugeot Total, заради допълнителното тегло, добавено към Peugeot, докато съперниците свалиха тегло и им беше дадена повече свобода на действие в други области. Но както винаги на Дакар, най-голямото предизвикателство е самото събитие.


•Екипажите на Peugeot са събрали безпрецедентните общо 19 победи на Dakar с мотоциклети и автомобили плюс изумителните 148 етапни победи по време на събитието, което прави най-успешната поредица в Дакар на всички времена. И въпреки записаните впечатляващи победи, Peugeot остават сдържани в прогнозите си за Дакар 2018, когато е 40-тата годишнина на събитието (печелено общо 6 пъти от Peugeot, за първи път точно преди 30 години през 1987 г. с Peugeot 205T16 Grand Raid) и 10-тата годишнина на Дакар в Южна Америка.
Източник: www.peugeot.bg
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Литол-24
Литол-24
Разфасовка: 8 килограма
Цена: 55.8лв.
Купи