Новини » Еко-ауто

Toyota иска да продава по 5.5 млн електрифицирани коли на година до 2030Admin19.12.2017г 

Toyota иска да продава по 5.5 млн електрифицирани коли на година до 2030


Toyota Motor Corporation обяви, че компанията си е поставила сериозна продажбена цел, която предвижда годишната реализация на повече от 5.5 милиона електрифицирани коли, в това число 1 000 000 без отделящи вредни емисии, до 2030 година. От гиганта коментират също така, че около 2025 година, всеки един от представителите в портфолиата на Toyota и Lexus ще се предлага и в електрифициран вариант.

За постигането на тази си амбициозна цел, от Toyota Motor Corporation ще заложат на по-сериозното пазарно навлизане на хибридни, plug-in хибридни, изцяло електрически и използващи водород автомобили, както и и на сериозна развойна дейност, в част от която ще си сътрудничат с гиганта Panasonic.

От Toyota ще работят сериозно по популяризирането на изцяло електрически автомобили, като повече от 10 такива предложения ще бъдат налични за закупуване в началото на следващото десетилетие, а офанзивата на компанията ще започне от Китай, след което ще стане факт в Япония, Индия, САЩ и Европа.

За същия времеви прозорец, от Toyota Motor Corporation обещават и сериозно увеличаване на гамата си водородни коли, като ще има нови предложения както при леките, така и при лекотоварните автомобили./Toyota-иска-да-продава-по-5-5-млн-електрифицирани-коли-на-година-до-2030" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Super 10W-40
Gazpromneft Super 10W-40
Разфасовка: 5 литра
Цена: 24.34лв.
Купи