Новини » Еко-ауто

Спад в търсенето на нови дизелови коли, ръст в CO2 емисиитеAdmin21.12.2017г 

Спад в търсенето на нови дизелови коли, ръст в CO2 емисиите

Според анализ на английската компания за онлайн продажби на автомобили Buyacar.co.uk, понижението в търсенето на нови дизелови автомобили през тази година във Великобритания е довело първото за последните 14 години увеличение на средния показател на CO2 емисии при новите регистрации.

Данните, които цитират от Buyacar.co.uk са от английското транспортно министерство и според тях средно всяка нова продадена кола във Великобритания през първите десет месеца на 2017 година отделя повече CO2 емисии в сравнение със срединя показател за миналата година. Според резултатите, основната причина за това повишение е намаленото търсене на нови дизелови коли, които обикновено са по-ефективни и с по-ниски CO2 емисиии в сравнение с бензиновите автомобили.

Според официалните данни на министерството за първите десет месеца на тази година, средният показател на CO2 емисиите за нов автомобил е 121.1 грама на километър, а за цялата минала година резултатът е бил 120.3 грама на километър.

От Buyacar.co.uk коментират, че новите данни поставят край на една статистика за понижение в средния показател на CO2 емисиите на закупените нови автомобили във Великобритания, в която от 2003 година насам се отчита подобрение от 4.02 грама на година.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Hydraulic HLPD 46
Gazpromneft Hydraulic HLPD 46
Разфасовка: 205 литра
Цена: 921.84лв.
Купи