Новини » Спорт

Ситроен разкри своя екип за 2018



Admin28.12.2017г 

Ситроен разкри своя екип за 2018

Крис Мийк ще бъде острието на Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team през следващия сезон, Крег Брийн ще участва с втория Citroën C3 WRC на десет старта, а Кхалид Ал Касими ще се появи с трета кола в няколко ралита.
Себастиан Льоб ще направи своето дългоочаквано завръщане в шампионата WRC със Ситроен в Мексико, Корсика и Каталуния.
Стефан Лефабър ще бъде зад волана на Citroën C3 R5, който дебютира в шампионата WRC2.
Една от целите, които си поставя Citroën Total Abu Dhabi WRT за 2018 година е да постави рекорд като достигне историческите 100 победи в световни рали шампионати. За да извоюва необходимите две победи за достигането на тази цел, отборът отново залага на пилота Крис Мийк, който има потенциал да печели на всякакви настилки. Нещо, което той показа с петте си победи във WRC за Citroën от 2013 година до сега.

В десет кръга от шампионата Крис ще бъде подкрепен от Крег Брийн, който също ще демонстрира възможностите на Citroën C3 WRC и който имаше добър първи сезон във WRC (финишира не по-назад от 5-6 позиция). След като през 2016 доби опит от ралита на световно ниво, като част от Abu Dhabi Total WRT и финишира трети във Финландия, 27 годишният ирландец е нетърпелив да разгърне потенциала си през следващия сезон.

През 2018 ще видим отново легендарния екип Льоб - Елена да се състезава за Citroën. Това партньорство е доказано успешно с 9 титли при пилотите (2004 – 2012), 8 титли при конструкторите (2003 - 2005 и 2008 - 2012) и 78 рали победи. След като се оттегли от участие в пълен сезон на WRC в края на 2012, през 2013 Льоб се състезава в 4 ралита и се след това се появи през 2015 на рали Монте Карло . Сега, той отново ще се завърне с втората версия на Citroën C3 WRC в Мексико, Корсика и Испания. Легендата ще има възможност да подсили своя рекорд на терени където преди е отбелязал съответно шест, четири и осем победи, както и да подкрепи екипа на Citroën със своя опит.

В отбора участват още и Кхалид Ал Касими, който ще застане зад волана на трети автомобил Citroën C3 WRC и ще участва в няколко състезания, и Стефан Лефабър, който ще се състезава със Citroën C3 R5 във WRC2.

КАКВО КАЗАХА ТЕ

Ив Мантон, ръководител Citroën Racing Team
"За 2018, ние решихме да продължим това, което градим с Крис и Крег вече няколко сезона. Скоростта на Крис е неоспорима и в комбинация със спокойствието, което той демонстрира в края на годината, той се доказа като истински лидер в отбора. Неговата цел сега са победите и позиция в шампионата. Междувременно, резултатите на Крег доказаха, че той има какво да покаже. Той има на къде да се развива и какви цели да си поставя. Щастлив съм, че отваряме нова страница във великолепната история между Себастиан Льоб и Ситроен: нямаше как той да се завърне във WRC с някой друг, ако не с нас! По време на тестовете той показа, че не е загубил своите умения по отношение на скоростта . Относно Стефан, убедени сме, че той ще е добър посланик на Citroën C3 R5 за който имаме големи надежди."

Крис Мийк
"Научихме много по време на първия сезон със Citroën C3 WRC и събрахме много информация, която ще ни помогне през 2018 да се представим още по-добре. С изключение на няколкото трудни момента, които имахме, успяхме да покажем своя потенциал. Сега ще положим още усилия да се представим добре на всички настилки в рамките на шампионата. Целта ни е отличен старт в Монте Карло и Швеция, които да ни дадат преднина в сезона."

Крег Брийн
"Щастлив съм, че съм в отбора и тази година. Научих много неща през изминалия сезон, който беше моят първи цялостен сезон във WRC. Продължаваме работата, за да постигнем по-добри резултати. Ще работя в посока победа на ралита като Финландия и Wales GB, където имам известен опит."

Себастиан Льоб
"След тестовете тази година всички са доволни, на първо място аз, разбира се. Следващата логична стъпка беше участието в тези три състезания. Усещането когато участваш в рали е едно от най-вълнуващите преживявания. За мен е изключително удоволствие да се върна с отбора с който съм постигнал толкова много успехи! Нямам очаквания, искам да се наслаждавам.”

Кхалид Ад Касими
"На база целите, които поставихме за 2018 за развитието на Citroën C3 WRC беше важно да се продължи с пилотите, които познават колата и отбора добре. Крис и Крег са добър екип. Както и феновете, така и аз много се вълнувам от завръщането на Себастиан Льоб във WRC зад волана на Citroën! Този сезон ще участвам в няколко ралита. Няма да имам възможност да бъда в Монте Карло, което е точно след рали Дакар, но ще следя започването на сезона с голям интерес."

Стефан Лефабър
"Новата година започва с ново предизвикателство: понякога трябва да направиш крачка назад, преди да скочиш две напред. Имам страхотен шанс да покажа възможностите на Citroën C3 R5 в шампионата WRC2. Целта ми е да победя и да превърна автомобила в референция. В тестовете разбрах, че това е един много добре замислен автомобил. Той трябва да се доразвие, аз ще вляза в ралитата с доста мили зад гърба си, което на този етап от кариерата ми е много важно."
Източник: www.citroen.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама