Новини » Любопитно

Китай спира принудително от 1-и януари от производство 553 модела заради висок разход на горивоAdmin03.01.2018г 

Китай спира принудително от 1-и януари от производство 553 модела заради висок разход на гориво

В доста държави се помотват да задействат планове по огрничаване на продажбите на класически автомобили с по-високо замърсяване на атмосферата /всъщност с по-висок разход на гориво/, но в Поднебесната империя никак не се шегуват на тази тема. От 1-и януари е налице правителствено разпореждане за спиране производството на ни повече, ни по-малко от цели 553 модела с класически ДВГ. Тези автомобили, производство на различни марки, не могат да бъдат продавани вече легално, защото надхвърлят нормите за разход на гориво.

Засега няма официална информация или списък за засегнатите от новото мярка модели автомобили, но мярката е потвърдена от официалната държавна агенция Синхуа въз основа на съобщение на държавния център за автомобилна технология и сервизиране - China Vehicle Technology Service Center.

Tази крачка е най-новата от програмата и усилията на китайското правителство да намали отделяните вредности във въздуха на страната, който определено, особено в големине мегаполиси, е сред най-мръсните в света. Реално погледнато тези 553 модела са не особено голяма част от палитрата модели предлагани в най-толемия световен автомобилен пазар.

През септември тази година правителството официално стартира проучване за определяне на план във времето за спиране производството и продажбите на автомобили с класически ДВГ. През миналия месец властите обявиха, че ще прокарат много по-тежки норми за изхвърляни от автомобилите вредности и че ще продължат подкрепата си за налагане на електромобилите като основно транспортно средство в страната.

Официалната индустриална политика на странат включва намаляване използването на изкопаеми горива и налагане на държавна полотика за доминиране на световните доставки и производство на фотоволтаици, литиево-йонни акумулатори и електромобили. Новите правила за повишена икономичност на автомобили са само един малък аспект от общия план на държавата за реализиране на дългосрочните й екологични планове.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft ATF DX II
Gazpromneft ATF DX II
Разфасовка: 4 литра
Цена: 25.18лв.
Купи