Новини » Автоновини

HYUNDAI с изцяло автономни коли до 2021 година



Admin04.01.2018г 

HYUNDAI с изцяло автономни коли до 2021 година Днес HYUNDAI обяви плановете си за стратегическо партньорство с един от лидерите в областта на системите за автономно управление при автомобилите- Aurora, и анонсира плановете си за пазарно лансиране на изцяло автономни коли до 2021 година.

От Hyundai коментират, че сътрудничеството между двете компании ще започне с интегрирането на технологиите за автономно управление на Aurora в специално разработени за целта автомобили на марката, които ще бъдат включени в тестови програми и пилотни проекти в няколко града.

Първоначалната цел, която са си поставили от Hyundai е лансирането на автономни автомобили от Ниво 4, които не се нуждаят от каквато и да било човешка намеса, в това число и визуално наблюдение върху случващото се около превозното средство, за нормалното си опериране на пътя. Първият автомобил на марката, който ще получи за тест тази технология ще бъде представител на компанията, оборудван с изцяло новата водородна задвижваща система на фирмата.

“Знаем, че бъдещото на транспорта е автономно, а автономните технологии за управление трябва да бъдат доказани като ефективни в истински условия, за да се ускори тяхното въвеждане по един безопасен и мащабен начин”, коментира Уонг Чул Янг, вицепрезидент на Hyundai Motor.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама