Новини » Спорт

Формула Е с електрически болидиAdmin12.01.2018г 

Формула Е с електрически болиди

АББ и Формула Е се обединяват в революционно партньорство за каузата на електрическата мобилност. От първото си състезание в Пекин през септември 2014 г. насам, Формула Е се е утвърдила като изцяло електрическия международен моторен спорт номер едно. Като следващ етап надпреварата ще е под името “ABB FIA Formula E Championship.”

Формула Е служи като конкурентна платформа за разработване и изпитване на свързани с електрическата мобилност технологии за електрификация и дигитализация, подпомагайки усъвършенстването на дизайна и функционалността на електрическите превозни средства и инфраструктура, както и свързаните с тях дигитални платформи.

Шампионатът ABB FIA Formula E Championship е серията градски състезания за електромобили на Международната автомобилна федерация и първата в света международна категория за изцяло електрически едноместни автомобили в моторните спортове. Формула Е довежда наелектрилизиращ екшън на колела във водещите градове в света, състезавайки се на фона на емблематични градски силуети като Ню Йорк, Хонг Конг, Париж и Цюрих.

Четвъртото издание на сериите ще представи 10 отбора и 20 шофьора, състезаващи се в 11 града на общо пет континента в борбата за титлата Шампион на АББ Формула Е. Следващото състезание ще се проведе в Маракеш на 13-ти януари, като шампионатът за 2018 г. ще приключи през месец юли.

Източник: Economynews.BG
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Turbo Universal 15W-40
Gazpromneft Turbo Universal 15W-40
Разфасовка: 30 литра
Цена: 107.98лв.
Купи