Новини » Спорт

Отлично представяне на Honda в 8-ия етап на рали Дакар



Admin15.01.2018г 

Отлично представяне на Honda в 8-ия етап на рали Дакар

Екипът на Honda Monster Energy продължава битката за победата в рали Дакар 2018 г. В 8-ия етап, който е втори от маратонските, Кевин Бенавидес е само на 22 секунди от лидера в състезанието Адриан ван Беверен. Той може да стигне до родния си град Салта дори начело на колоната. Отлично каране направи американецът Рики Брабек, който стана втори в етапа, спечелен от Антони Мео. Осми завърши Хуан Бареда, който стана 8-и и е на 5-о място във временното класиране.

При пристигането на пилотите в бивака в Тупиза, състезателите на Monster Energy Honda бяха очаквани от много фенове, но и много журналисти и камери. Специалната отсечка бе с дължина 498 км и 87 км за връзка, като така втората половина от маратонския етап приключи.
Един от пилотите на Monster Energy Honda събра основното внимание. Това беше американецът Рики Брабек, който завърши втори два дена подред. Калифорниецът финишира на 1:08 мин. от победителя Мео. Той се чувстваше сигурен на терена, подобен на този, с който е свикнал в американските надпревари Баха и затова поддържаше бясно темпо целия ден. Така Брабек се изкачи на 8-о място, на 31:58 мин. от лидера.

Кевин Бенавидес също беше център на вниманието, като се има предвид, че след този етап, той е на съвсем малка дистанция - само на 22 секунди от лидера Адриан Ван Беверен. Кевин се натъкна на французина по време на специалния манш и загуби преднината си от три минути. Днес аржентинецът със сигурност ще има сериозна подкрепа, тъй като ралито стига до родния му град Салта. Затова хиляди негови фенове ще окупират маршрута.

Хуан Бареда със сигурност заслужава почит на герой. По време на 7-ия етап той претърпя лошо падане, като контузи лявото си коляно, но успя да завърши етапа. Лекарите на състезанието не откриха счупване и му разрешиха да продължи в състезанието. В 8-ия етап Бареда поведе колоната, като стартира първи и завърши 8-и, на 3:16 мин. от лидера. Сега той е 5-и, като само минута и половина го дели от мястото на подиума в Дакар.




Коментари

Добави коментар

Реклама