Новини » Спорт

Отборът PEUGEOT TOTAL ще обжалва присъденото на екипажа Сайнц / Круз наказаниеAdmin17.01.2018г 

Отборът PEUGEOT TOTAL ще обжалва присъденото на екипажа Сайнц / Круз наказание

Стюардите на събитието определиха наказание от 10 минути за екипажа на PEUGEOT 3008DKR Maxi n°303 за действие, което определят като опасно по време на етап 7. Отборът PEUGEOT Total изрази своето намерение да обжалва това решение, което не разбира и смята за неоснователно.


• Състезател n°254, управляващ четириколесен мотоциклет, е направил оплакване от екипажа Сайнц / Круз, който според него се е държал опасно на километър 184 от SS7.

• В резултат на това оплакване, Карлос Сайнц е бил помолен да се яви пред стюардите в понеделник 15 януари в Салта (Аржентина). След като се е запознал с оплакването, той e оспорил обвинението, че е имало съприкосновение със състезателя, като вместо това е посочил, че с реакцията си е успял да избегне удар, който би бил изключително сериозен, на фона на скоростите в този момент.

• Няколко часа по-късно, стюардите на рали Дакар са присъдили своеволно наказание от 10 минути на екипажа на PEUGEOT 3008DKR Maxi n°303.

• Впоследствие, Team PEUGEOT Total обяви своето намерение да обжалва решението, което той смята за необосновано и несправедливо.


НА ЖИВО ОТ БИВАКА

Карлос Сайнц (PEUGEOT 3008DKR Maxi n°303)

“Много съм разстроен от това решение. Версията за събитията описана от пилота на четириколесния мотоциклет не съвпада с реалността. В действителност, моята реакция доведе до това да избегнем инцидент. Съжалявам за случилото му се, но това което стана, беше че аз се доближих до него и активирах Sentinel. Той спря от едната страна и ме погледна. Имаше много място, въпреки че пътят беше много кален. След това той загуби контрол и се върна на пътя. Завих, за да го избегна и въпреки че беше много тясно, нямаше контакт между нас. В крайна сметка, той завърши етапа на 12-та позиция. Ако се бяхме ударили, разбира се, че бих спрял. Абсолютно не съм съгласен с това решение”.

Бруно Фамен, директор PEUGEOT Sport

“Това решение е неразбираемо. Няма нищо конкретно по случая и са само думи на един срещу думи на друг. Що се отнася до нас е доста ясно, че не е имало контакт между четириколката и автомобила. Ако наистина се беше случило, както твърди пилота на четириколката, за съжаление той може би нямаше да има възможност да бъде тук и да говори за това, предвид скоростта на колата. Всички наши данни поддържат версията на Карлос за събитието, който винаги се е държал безупречно. Пилотът, който твърди, че машината му е била повредена финишира 12-ти на етапа и след това 10-ти на следващия, който беше втората половина от маратонския етап. Това 10-минутно наказание е напълно произволно. Стюардите наказват Карлос за това, че не е спрял, въпреки че не е имало удар. Още повече, дори поведението на Карлос да е заслужавало наказание, то е трябвало да бъде присъдено под формата на глоба, а не като наказание с време- присъдено по произволен начин, което рефлектира върху участието в състезанието. Така че, разбира се, ние изразихме нашето намерение да обжалваме. В резултат на това е вероятно да не знаем кой е победителят на Дакар 2018 в събота в Кордоба. В допълнение към принципния въпрос, да водиш с 1 час и 6 минути е много по-различно от това да си лидер с 56 минути, предвид предизвикателствата на етапите, които предстоят през следващите няколко дни”.


Общо класиране след SS8
Тъй като обжалването е в процес на обработка, общото класиране остава същото като след SS8
1. Carlos Sainz (ESP) / Lucas Cruz (ESP), PEUGEOT 3008 DKR Maxi, 27h04m0s
2. Nasser Al Attiyah (QAT) / Matthieu Baumel (FRA), Toyota 4WD, + 1h06m37s
3. Stéphane Peterhansel (FRA) / Jean-Paul Cottret (FRA), PEUGEOT 3008DKR Maxi, + 1h13m42s
4. Bernhard Ten Brinke (NLD) / Michel Perin (FRA), Toyota 4WD, + 1h23m0s
5. Giniel de Villiers (ZAF) / Dirk von Zitzewitz (ZAF), Toyota 4WD, + 1h37m09s
6. Jakub Przygonski (POL) / Tom Colsoul (BEL), Mini 4WD, + 2h 28m36s
7. Martin Prokop (CZE) / Jan Tomanek (CZE), Ford 4WD, + 2h43m30s
8. Sheikh Khalid Al Qassimi (ARE) / Xavier Panseri (FRA), Peugeot 3008DKR Maxi, + 2h55m42s
9. Peter Van Merksteijn (NLD) / Maciej Marton (POL), Toyota 4WD, + 4h59m41s
10. Nicolas Fuchs (PER) / Adrian Mussano Fernando (ARG), Borgward 4WD, + 6h34m09s
39. Cyril Despres (FRA) / David Castera (FRA), PEUGEOT 3008DKR Maxi, + 44h46m05s

КАКВО ПРЕДСТОИ?

Етап 10 (вторник 16 януари): Салта – Белен. 795 километра, включващи 372 състезателни километра
Утре предстоят 795 километра от Салта до Белен. В тях са включени 372 километра специален етап, който започва с дюни и обширни пясъчни плата, и приключва с пресичане на реки, където предизвикателството на навигацията може да определи крайния резултат. По време на етапа, състезателите ще се срещнат с асистиращите автомобили, които за първи път ще имат правото да намесят по време на етапа.

Източник: www.peugeot.bg
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Газпромнефть Хидравлик 68
Газпромнефть Хидравлик 68
Разфасовка: 205 литра
Цена: 599.76лв.
Купи