Новини » Еко-ауто

Volvo Cars с първи екологично неутрален завод в ЕвропаAdmin17.01.2018г 

Volvo Cars с първи екологично неутрален завод в Европа

Производственият център Шьовде ще използва енергия от възобновяеми източници, като част от глобалната екологична стратегия на Volvo Cars за неутрални производствени операции до 2025 г.

Заводът за двигатели в шведския град Шьовде стана първият екологично неутрален производствен център на Volvo Cars, след като премина на отопление от възобновяеми източници от 1 януари 2018 г.

Шьовде е първият завод на Volvo Cars, който получи статут на екологично неутрален – важна част от стратегията на Volvo, която включва всички производствени операции на компанията да бъдат екологично неутрални до 2025 г. Шьовде е и един от малкото екологично неутрални автомобилни предприятия в Европа изобщо.„Повишаването на енергийната ефективност е основен приоритет за нас и затова се стремим да получаваме енергията, която ни е необходима в работата, от възобновяеми източници“, заяви Хавиер Варела, старши вицепрезидент Производство и логистика във Volvo Cars.„Постижението на Шьовде е важна част от нашите глобални усилия да намалим вредния отпечатък върху околната среда. За нас е удоволствие да бъдем лидер в автомобилната индустрия, която се стреми към екологично неутрално производство“.Според новото споразумение между Volvo Cars и доставчиците, енергията за Шьовде вече ще бъде добивана от изгаряне на отпадъци, био маса и био горива. Още от 2008 г. електроенергията в Шьовде, както и в останалите европейски заводи на компанията, се произвежда от възобновяеми източници.„Това е важна крачка, с която се гордеем, както в Шьовде, така и във Volvo Cars като цяло“, заяви Стюарт Темплар, директор Устойчивост.„Опазването на околната среда е сред основните ни ценности. Заедно със стратегията за електрификация на всеки нов Volvo модел от 2019 г., екологично неутралните производствени операции значително ще намалят въглеродния отпечатък, в подкрепа на глобалните усилия за борба с климатичните изменения“.Volvo Cars непрекъснато търси иновативни начини за развитие на екологичната си стратегия за 2025 г. През 2016 г. например производственият център в Гент, Белгия, представи нова система за централно отопление, която намалява въглеродните емисии с 40%, спестявайки 15 000 т СО2 годишно.„Ще продължаваме да работим активно с доставчиците във всички региони, за да осигурим и в бъдеще достъп до възобновяема енергия за производствените си предприятия“, подчерта Хавиер Варела.
Източник: www.volvocars.bg
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft GL-1 90
Gazpromneft GL-1 90
Разфасовка: 205 литра
Цена: 589.18лв.
Купи