Новини » Спорт

Драматични моменти по време на 10-ия етап на рали Дакар



Admin17.01.2018г 

Драматични моменти по време на 10-ия етап на рали Дакар

Истинска драма при мотоциклетистите имаше в 10-ия етап на рали Дакар 2018. Етапът между Салта и Белен с дължина 373 км за всички категории спечели Матиас Валкнер, който поведе в класирането и се превърна в големия фаворит за победата. Преди това изпитание той бе на 3-а позиция в общото класиране, но след проблеми за другите 5 негови колеги в челото, той дръпна напред. Всичките 6 пилоти в челото бяха събрани в 10 минути, но след 10-ия етап, нещата придобиха друг вид.

Във втората половина на етапа почти всички пилоти в челото се изгубиха. Кевин Бенавидес и Хуан Бареда от екипа на Monster Energy Honda, както и колегите им Тоби Прайс и Антоан Мео натрупаха огромно изоставане. Само Валкнер и Ван Беверен вървяха по правилния път. Последният обаче падна 3 км преди финала, счупи дясна ключица, имаше травми на гръдния кош и гръбначния стълб и напусна борбата. Така етапната победа взе Валкнер, следван от Пабло Кинтанила и Херард Фарес. Най-добре представилият се пилот на Honda бе Хосе Игнасио Корнехо, който стана 5-и. Хуан Бареда завърши 15-и, Кевин Бенавидес 18-и, а Рики Брабек, който стартира във втората група, стана 25-и.

Във временното класиране Бареда е втори на 39:42 мин. от Валкнер, следван от Бенавидес – 3-и, на 41:23 мин. и Брабек 7-и на 1.21:37 ч.

Днес е вторият маратонски етап само за мотоциклети. Стартът е в Белен, като първи тръгват автомобилите, следвани от мотоциклети, ATV-та и камиони, а бивакът е във Фламбала. Мотористите няма да получат външна помощ от механиците, а като пристигнат в бивака ще им се разреши да работят само по мотоциклетите. Специалният етап е 280 км и общо 485 км за връзка.

Галерия




Коментари

Добави коментар

Реклама