Новини » Еко-ауто

Volkswagen e-Golf с награда за Еко Автомобил на годината 2018 в България



Admin21.01.2018г 

Volkswagen e-Golf с награда за Еко Автомобил на годината 2018 в България

•100% електрическият е-Golf предлага пробег до 300км, според New European Driving Cycle (NEDC) и най-моделни дигитални инструменти и асистиращи системи 

•Volkswagen на глобално и локално ниво се бори електромобилността да стане достъпна масово 

•Нестор Несторов е новият бранд мениджър на марката в България, прие наградата на ПАК
присъдена на Volkswagen e-Golf за Автомобил на годината 2018 г. в категория Еко автомобили. 


19 януари 2018 г. София. След оспорвана до последния момент надпревара, журито на Прес Авто Клуб България избра Volkswagen e-Golf за Автомобил на годината 2018 г. в категория Еко автомобили. В клуба и съответно в журито гласуват 40 дългогодишни автожурналисти след сериозни тестове на всички претенденти и по многобална точкова система. 
Volkswagen е-Golf 
е-Golf e 100% eлектрически модел на Golf семейството oт седмо поколение, обновено и представено по-рано през годината. Новото в модела от 2017 г. е увеличеният пробег, който ще бъде от огромно удобство на потребителите. Всекидневно e-Golf ще постига 200км с едно зареждане на батерията, в зависимост от стила на шофиране и употребата на климатика. При тестовете на съответните организации, моделът достига до 300км, според New European Driving Cycle (NEDC), 125 мили според “estimated real-world driving range” (EPA, USA). 


“За нас отличието в категорията Еко Автомобил на годината е от особено голямо значение, тъй като на глобално ниво марката Volkswagen разработи революционна за целия бранш стратегия за електрифициране на моделната си гама до 2020 година.”, - казва Нестор Несторов, бранд мениджър на марката Volkswagen леки и лекотоварни автомобили. - 
„Днес се гордеем, че сме един от малкото производители, които имат модел като Golf, в който ще намерите всички възможни начини на задвижване – бензин, дизел, природен газ, плъг-ин хибрид и чисто електричество. В портфолиото си имаме и по-достъпния градски чисто електрически модел 
е-up!, и заедно с тези два електрически модела реализирахме редица успешни продажби в Бълагрия на чисто електрически автомобили за 2017 г. Радваме се, че усилията ни да развиваме сегмента на нулевите вредни емисии се увенчават с постепенен успех, особено в контекста на проблемите със замърсяването на градския въздух.”, допълва Несторов.

„Още от догодина нашата заявка е да променим изцяло облика на мобилността с лансирането на ново моделно семейство Volkswagen I.D., което е разработено на изцяло ново поколение автомобилна платформа, специално създадена за електрически и автономни автомобили с очакван пробег над 500 км и достъпна цена.”

ПОВЕЧЕ ЗА Е-GOLF
В новия e-Golf от 2017 моделна година, Volkswagen влага нова литиево-йонна батерия с увеличен капацитет от 24.2 на 35.8 кВч. Батерията се зарежда на 80% за един час на CCS станция, (прав ток DC, 40 кВ). Когато се зарежда нощем или денем на wallbox (променлив ток AC, 7.2 кВ), батерията се зарежда с пълен капацитет до 100% за шест часа. Енергията се превръща в предна тяга по- впечатляващо от всякога. Електрическият мотор произвежда 100 кВ, което е с 15кВ повече от предишната версия на електрическия модел. В същото време максималният въртящ момент на електрическия двигател с увеличен от 270 Nm на 290 Nm.

Ефективност
Съгласно стандартите на New European Driving Cycle (NEDC), комбинираният разход на електричество на e-Golf е 12.7 кВч/100 км с нула въглеродни емисии. В САЩ данните са 116 MPGe (EPA). Ето защо, въпреки увеличената мощност на модела, разходът остава същият като при електрическия предшественик.

Динамика
e-Golf e автомобил с четири врати и нулеви емисии, който спринтира от 0 до 100км/ч вече за 9.6 сек (предшественикът ускоряваше за 10.4сек.), а горната граница на възможната скорост е увеличена с 10 км/ч – на 150км/ч.

Свързаност
Нова функция в e-Golf е Active Info Display, а моделът е първият електрически модел на света, който се предлага с инфотейнмънт система, която се управлява с жестове, а новата “Discover Pro” е включена в серийното оборудване.
e-Golf отново се предлага с онлайн услугите “e-Remote” (дигитален инструмент за дистанционно зареждане на батерията и контрол на климатичната система) и “Guide & Inform” навигационната система. Интерфейсът за смартфон App Connect (който прехвърля всичко от смартфона на дисплея на колата с MirrorLinkTM/Android, CarPlayTM/Apple и Android AutoTM/Google) също е наличен.

Сигурност.
Новият e-Golf притежава и всички асистиращи системи на новия Golf като Traffic Jam Assist (полуавтономно шофиране в задръстване до 60км/ч), сензори за пешеходци Front Assist, City Emergency Braking и Emergency Assist (функция за автоматично аварийно спиране).

ПОВЕЧЕ ЗА НЕСТОР НЕСТОРОВ
Нестор Несторов е новият Бранд мениджър на Volkswagen леки автомобили от началото на 2018 г. Той поема новото предизвикателство в допълнение на позицията Бранд мениджър на Volkswagen лекотоварни автомобили, която заема от 2012 г. досега. Започва работа в Порше България през 2008 г. и притежава опит и образование от сърцето на автомобилната индустрия в Германия – Даймлер и Автомобилен технически колеж в Дортмунд.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама