Новини » Спорт

Бенавидес с Monster Energy Honda втори в Дакар 2018



Admin22.01.2018г 

Бенавидес с Monster Energy Honda втори в Дакар 2018

Екипът на Monster Energy Honda завърши 40-то издание на рали Дакар след 8000 км в двуседмично изтощително състезание с хиляди предизвикателства при всякакви условия. Кевин Бенавидис завоюва заслужено второто място на подиум на най-трудната надпревара в света.

Пилотът спечели последния 14-и етап в рали Дакар 2018. Така той донесе място на подиума в състезанието за екипа на Monster Energy Honda. С успеха на аржентинеца, отборът повтори успеха от ралито през 2015 г., когато втори стана Пауло Гонсалнвеш.

След контузия в последната минута преди старта на ралито, Пауло се оттегли и бе заменен от младия чилийски пилот Хосе Игнасио Корнехо, който се оказа едно от откритията на ралито. Той редовно финишираше сред първите 15 в отделните етапи, за да завърши 10-и в генералното класиране на ралито.

Чилийският пилот заяви: „Реших да направим интелигентно състезание Започнах добре в Перу, имах сложна ситуации в Боливия и след това успях да се справя със ситуацията в Аржентина. От 7-о място си сринах до 15-о, а след това завърших на 10-о място в крайното класиране. Това беше нещо, за което мечтаех и планирах от няколко години. Накрая постигнах нашата цел. Много ми е приятно да го постигна с екипа на Honda Monster Energy. Изключително съм щастлив, че от Honda ми дадоха шанса да го направя. Не беше лесно, но завърших състезанието без проблеми."

Източник: honda.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама