Новини » Спорт

Новият i20 Coupe WRC подновява шампионските амбиции на Hyundai в рали „Монте Карло”Admin23.01.2018г 

Новият i20 Coupe WRC подновява шампионските амбиции на Hyundai в рали „Монте Карло”

Сезонът във WRC започва с рали „Монте Карло” в четвъртък
Hyundai подновява шампионските си амбиции с новия i20 Coupe WRC
Андреас Микелсен ще участва във всичките 13 кръга като пилот на Hyundai Motorsport

Чакането свърши. Сезонът в Световния рали шампионат (WRC) започва с рали „Монте Карло” – традиционния първи кръг за годината. Състезанието е сложно и предизвикателно съчетание между заснежени планински пътища, бляскавите гледки край яхтеното пристанище на княжеството и вълнуващи нощни етапи. Идеалното местоположение за начало на сезона!

Hyundai започва своя пети сезон във WRC и не крие амбициите си да се бори за титлите при пилотите и конструкторите. Тези амбиции са добре подплатени от многобройните успехи през 2017. След победата в заключителния етап от сезон 2017 в Австралия, i20 Coupe WRC бе сериозно преработен и подложен на тежки тестове във Франция и Испания.

„Не бихме могли да сме по-добре подготвени”, заяви ръководителят на отбора Мишел Нандан. „Красотата на Монте Карло е в неговата непредсказуемост. Съперниците ни ще бъдат силни и неотстъпчиви, така че трябва да дадем най-доброто от себе си.”

Трите екипа за Монте Карло – Андреас Микелсен/Андерс Ягер, Тиери Нювил/Никола Жилсул и Дани Сордо/Карлос дел Барио – нямат
търпение да седнат зад волана.

„Чувството да започна цял състезателен сезон с Hyundai Motorsport е страхотно”, каза Андреас Микелсен, който ще бъде зад волана на кола #4. „Надявам се на постоянство в резултатите, което да ми даде възможност да бъда в битката за шампионската титла.”

Тиери Нювил и Никола Жилсул водеха в Монте Карло с 51 секунди преди нещастно да отпаднат в предпоследния ден на състезанието миналата година. Това е спомен, който ще искат да забравят, когато стартират в ралито тази седмица с колата с #5.

„Дори най-малката грешка може да те извади от състезанието тук в Монте Карло”, признава Тиери. „Видяхме това миналата година. Ще покажем, че сме научили уроците си от предните участия.”

Рали „Монте Карло” започва с церемониален старт в княжеството в четвъртък, следван от два нощни етапа. Победата ще бъде преследвана от всички екипи в 17-те тежки етапа преди финала в неделния следобед, но Hyundai Motorsport е уверен, че разполага с пилотите и колата, способни да донесат успеха.
Източник: www.hyundai.bg
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Super 10W-40
Gazpromneft Super 10W-40
Разфасовка: 1 литър
Цена: 5.6лв.
Купи