Новини » Еко-ауто

Great Wall отвори развоен център за електромобили в АвстрияAdmin25.01.2018г 

Great Wall отвори развоен център за електромобили в Австрия

Great Wall Motor Co. Oтвори r&d център в Котингбрун, Австрия за да ускори развитието на основни компоненти за електрическите си автомобили. Австрия беше избрана, защото има достатъчно опитни инжинери в областа на електромобилите, новите материали и олекотяването на колите.

Първоначално центърът ще се концентрира върху развитието на електромотори и контролни системи за тях. Плановете на Great Wall са за инвестиция от 20 милиона евро в европейския си развоен център до 2020-а година.

В момента Great Wall предлага само един електрически модел, компактен седан. Очаква се скоро компанията да лансира зареждаем от мрежата /plug-in/ хибриден кросовър с марката на премиум поделението си Wey до края на тази пролет. Разширяването на електрогамата автомобили се налага на Great Wall, както и на останалите китайски автопроизводители, заради новите разпоредби на правителството по отношение на общите карбонови емисии на поризведените автомобили.

В друга стъпка по пътя към електрификацията на продукцията си, Great Wall закупи 25% участие в компанията Hebei Yuejie Industry Co. миналата година, която се занимава с производството на електромобили. Great Wall има намерение да увеличи дяловото си участие в Hebei Yuejie дo 49% в бъдеще.

Базираната в Баодинг, провинция Хебей компания Great Wall е най-големият производител на кросовъри и пикапи в Поднебесната империя. През миналата година продажбите и достигнаха 1.1 милона коли.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

И-12А
И-12А
Разфасовка: 205 литра
Цена: 514.56лв.
Купи