Новини » Крими

Столични полицаи задържаха четирима мъже в момент на разкомплектоване на краден автомобилAdmin06.02.2018г 

Столични полицаи задържаха четирима мъже в момент на разкомплектоване на краден автомобил

На 4 февруари в полицията бил получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „БМВ Х 1“ . В хода на незабавно предприетите оперативно- издирвателни действия от служители на сектор „Престъпления свързани с МПС“- СДВР, открадната кола била установена в автоморга на бул. „Св. Климент Охридски“ . В момент на разкомплектоване на автомобила на адреса са задържани Х.Т./42г./, известен като „Ицо Турчина“, активен криминален контингент по линия „ противозаконно отнемане“, В.Т./49г/, И.И./39г./ и К.И./30г./, всички от София. В непосредствена близост до автоморгата е задържана и 35- годишна жена, чиято задача била да наблюдава за евентуално приближаване на полицаи или други нежелани посетители.

При последвалите процесуално- следствени действия в автоморгата полицаите намерили и иззели части от разкомплектования краден автомобил, регистрационните му табели, изрязана планка с набита рама, техническо средство за заглушаване на сигнали тип „тапа“, множество автоключове, В автомобилите на двама от мъжете били открити и иззети компютър и техническо средство за привеждане на автомобили в движение, както и незаконно притежаван газов пистолет.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура Х.Т. и В. Т. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.215 от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Super 10W-40
Gazpromneft Super 10W-40
Разфасовка: 1 литър
Цена: 5.6лв.
Купи