Новини » Автоновини

Nissan с четири нови електромобила през следващите 5 години



Admin09.02.2018г 

Nissan с четири нови електромобила през следващите 5 години

През следващите 5 години, Nissan ще пусне в продажба четири нови автомобила, които ще бъдат оборудвани с изцяло електрическа задвижваща система. Цитирайки изявление на вицепрезидента на подразделението Задвижващи системи на Nissan- Тошихиро Хирай, от агенцията ANE анонсират също така, че Infiniti ще добави два електромобила в своето порфолио през следващите 60 месеца.

Тези 6 нови изцяло електрически автомобила ще представляват половината от 12-те 100% батерийни коли, които Renault-Nissan-Mitsubishi ще пусне в продажба до 2022 година. Планът беше анонсиран от Карлос Гон през септември миналата година и предвижда постигането на годишни синергии в размер на 10 млрд евро, продажби от 15 милиона единици и общи приходи от 240 млрд щатски долара.

По отношение на електромобилите, планът Alliance 2022 на Renault-Nissan-Mitsubishi предвижда въвеждането на пазара на 12 нови изцяло чисти предложения до 2022 година, като от групата предвиждат и варианти с автономен пробег от над 600 километра. Според очакванията на гиганта, цената на батерийните блокове ще се понижи с около 30% (през 2022 срещу 2016), а с 15-минутно зареждане ще може да се гарантира нов пробег от 230 километра (90 км към момента).

До 2022 година ще станем свидетели също така и на появата на 40 различни модела и модификации на Renault-Nissan-Mitsubishi с различни нива на системи за автономно управление, в това число и напълно автономни.Nissan-с-четири-нови-електромобила-през-следващите-5-години" rel="nofollow" target="_blank">/Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама