Новини » Любопитно

F1 се отказа от атрактивните момичетаAdmin07.02.2018г 

F1 се отказа от атрактивните момичета

От следващия сезон във Формула 1 вече няма да има атрактивни модели, които ще показват позицията на всеки болид на стартовата решетка, съобщи ръководството на най-популярното автомобилно състезание в света.

Така наречените "grid girls" са модели, които носят промоционални материали по облеклото си и показват позицията на всеки пилот на стартовата решетка преди състезание. Момичетата са дългогодишна традиция във Формула 1, но от следващия сезон вече няма да бъдат на пистата.


"През последната година разгледахме редици неща, за които смятахме, че имат нужда от обновяване, за да бъдат в синхрон с визията ни за бъдещето на този велик спорт. Въпреки че момичетата са една от емблемите на Формула 1 от десетилетия насам, ние мислим, че тази традиция не отговаря на нашите ценности, както и на модерни обществени норми. Не вярваме, че тази практика е подходяща за Формула 1 и нейните фенове по света", коментира маркетинг директора на Формула 1 Шон Брачис.

По този начин организацията последва стъпките на Професионалната дартс корпорация, която миналата седмица обяви, че вече няма да има модели, които да съпровождат състезатели им по пътеката към сцената. /БГНЕС

 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft GL-4 80W-85
Gazpromneft GL-4 80W-85
Разфасовка: 205 литра
Цена: 827.76лв.
Купи