Новини » На път

Toyota ще инвестира €300 млн. във Франция



Admin13.02.2018г 

Toyota ще инвестира €300 млн. във Франция

Френският президент Еманюел Макрон похвали "Произведеното във Франция", приветствайки решението на японския автомобилостроител Toyota да инвестира €300 млн. в завода си в Северна Франция, предаде Франс прес.

Макрон бе домакин на минифорум във Версай край Париж с участието на ръководители на 140 големи чуждестранни компании.

Държавният глава посети завода на Toyota в северния френски град Оненг, където дойде новината за инвестициите и за намеренията на японския гигант да създаде там 700 работни места на постоянни трудови договори.

Сред гостите на Макрон във Версай бяха главни изпълнителни директори или топ мениджъри от Coca-Cola, Google, Facebook, JP Morgan и Alibaba и други.

Мнозина от тях участваха преди това в обяд с премиера Едуар Филип, който отговори на въпросите им за настоящите реформи, данъчната система и образованието.

Очаква се няколко компании да обявят големи инвестиционни проекти във Франция - пет в промишлеността и цифровите технологии и още десетина по-малки проекти в други сфери.

Американският технологичен гигант Facebook вече съобщи, че ще инвестира €10 млн. ($12,2 млн.) във Франция чрез подразделението си за проучвания в областта на изкуствения интелект.

Очаква се швейцарската фармацевтична компания Novartis да потвърди инвестиции във Франция на стойност €900 млн. /БТА

 




Коментари

Добави коментар

Реклама