Новини » Крими

Столични полицаи са задържали трима мъже, непосредствено след като противозаконно отнели автомобил



Admin20.02.2018г 

Столични полицаи са задържали трима мъже, непосредствено след като противозаконно отнели автомобил

Сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Мерцедес“ бил получен при провеждане на полицейска операция на територията на столицата от служители от сектор „Престъпления свързани с МПС“- СДВР, в Девето РУ. Информацията гласяла, че колата е открадната с работещ двигател от района на бул. „Сливница“.

В хода на операцията противозаконно отнетата кола била засечена от служителите на СДВР да се движи по бул. „Сливница“ посока Околовръстен път, заедно с ескортиращ я автомобил „Фолксваген Голф“. След кратко преследване полицаите задържали двете коли и намиращи се в тях трима мъже при опит да укрият крадената кола в района на Перник. Установена била самоличността на тримата- Л.А/37г./, известен с прякор „Таратора“ , А.Я./41г./, с прякор „Шиндлера“, криминално проявени, от София, и Н.Г./35г./ - от пернишкото село Лобош.

След извършените процесуално- следствени действия в рамките на образуваното досъдебно производство, материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура. Л.А. и А.Я са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.346 от НК и са им наложени мерки „задържане под стража“. Н.Г. е разпитан като свидетел и освободен.




Коментари

Добави коментар

Реклама