Новини » Автоновини

Удар по рейтинга на Тойота



Admin21.02.2018г 

Удар по рейтинга на Тойота

Американската маркетингова компания J.D. Power публикува 29-я рейтинг за надеждност на автомобилите. В изследването са участвали почти 37 000 американци, които е трябвало да отговорят на въпроса: колко често са се сблъсквали с проблеми в своя автомобил през последните 12 месеца. Класацията се определя на база броя дефекти на 100 автомобила от всяка марка. Всички автомобили са разпределени в 19 категории.

Класирането на марките показва много притеснителни за Toyota резултати. Няма да сгрешим ако кажем, че огромните продажби на компанията през десетилетията се дължа в много голяма степен на имиджа за здравина и издръжливост на автомобилите Toyota. Проблемът е, че рейтингът за надеждност на J.D. Power отрежда на Toyota едва девето място със 127 проблема на 100 коли. Това е много съществено отстъпление в тази класация, тъй като миналата година марката бе на трета позиция.

Като някакъв вид утешение може да се вземе фактът, че класацията луксозното подразделение Lexus, следвано от Porsche (без изненади), но третото място е повече от изненадващо – Buick.

Със 127 проблема на 100 автомобила баварците заемат едно място пред Toyota.

Голям скок напред правят корейските марки, чийто възход започна от миналогодишното издание на рейтинга. Сега Kia се нарежда на пето място със 122 проблема на 100 автомобила, докато Hyundai е седми със 124 дефекта на 100.

Останалите позиции в Топ 10 на касирането са: 4. Infiniti, 6. Chevrolet, 10. Lincoln.

Източник: vesti.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама