Новини » Спорт

STR13: Новият болид на Honda и Red Bull Toro Rosso



Admin26.02.2018г 

STR13: Новият болид на Honda и Red Bull Toro Rosso

Днес на пистата „Каталуня“ Honda и новият й партньор Scuderia Toro Rosso разкриха официално болида си за Formula 1 - STR13, оборудван с мотора Honda RA618H. След представянето на колата, с която във Формула 1 ще се състезават Пиер Гасли и Брендън Хартли, тимът Red Bull Toro Rosso Honda се присъединява към останалите девет отбора за осемдневните тестове в Барселона, непосредствено преди началото на сезона, който започва на 25 март в Мелбърн, Австралия.

Франц Тост, шеф на Scuderia Toro Rosso: „Това е вълнуващ момент за отбора ни, защото досега не сме имали собствен двигател, така че наистина много се радваме да си партнираме с легендарен производител като Honda. За сезон 2018 имаме и двама дебютанти, които все пак не са абсолютно нови имена, тъй като Пиер и Бендън се състезаваха в няколко кръга за нас миналата година, но това ще е първият им сезон във Формула 1. И двамата са шампиони – първият спечели GP2 2016 (сега F2), а вторият – е двукратен победител в Световния шампионат по издръжливост и в 24-те часа на Льо Ман. Работихме здраво върху STR13, сезонът започна… Gambarimasu!”.

Кацухиде Морияма, главен бранд мениджър и завеждащ комуникации в Honda Motor Co., Ltd.: „Радвам съм, че новият ни болид е тук и е готов за стартовете на зимните тестове, като се има предвид, че беше проектиран и конструиран за доста кратък период благодарение на всеотдайността на Honda и на Scuderia Toro Rosso, които вече работят много добре в екип, особено след като заедно създадоха шасито STR13 и двигателя RA618H и то само за три месеца. Сега разполагаме само с осем дни, за да покажем свършеното от нас на пистата, за да се подготвим за наближаващия сезон. Оценяваме подкрепата на феновете и се надяваме, че те ще се радват да ни гледат в тазгодишния шампионат“.
Източник: www.honda.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама