Новини » На път

Студ и сняг в 17 области в сряда



Admin27.02.2018г 

Студ и сняг в 17 области в сряда

Жълт код за студ и сняг е обявен за 17 области на страна и столицата София за 28 февруари, сряда, показва справка в сайта на НИМХ-БАН.

В девет области на страната предупреждението е за отрицателни температури. Синоптиците предупреждават, че през тази нощ температурите ще са до минус осем градуса, а през деня ще останат под нулата в областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, София-област и София-град.

През нощта срещу сряда снеговалежите ще се активизират и ще са по-интензивни в югоизточната половина на страната. Вятърът все още ще е от север-североизток, в Източна България ще е умерен до силен. Минималните температури ще са между минус 12 и минус 7 градуса, по южното Черноморие до минус 3-4 градуса.

В сряда още сутринта от югозапад валежите ще спират и облачността ще започне да се разкъсва. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е умерен до силен и с него ще нахлува още студен въздух. До края на денонощието снеговалежите ще спрат, най-късно в крайните североизточни райони. Остава студено с максимални температури между минус 7 градуса и минус 2 градуса, малко по-високи в крайните югозападни и югоизточни райони.

Източник: dariknews.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама