Новини » Любопитно

Тръмп: Мито за коли от ЕС



Admin07.03.2018г 

Тръмп: Мито за коли от ЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши ЕС да наложи мита на колите му, ако евросъюзът вземе ответни мерки срещу митата, които Тръмп обяви върху вносната стомана и алуминий, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.
"Ако ЕС иска да увеличи вече високите си мита и бариери за американски компании, които работят на негова територия, ние просто ще наложим мито на колите му, които свободно влизат в САЩ. Те правят невъзможна продажбата на наши коли (и други стоки) там. Голям търговски дисбаланс", написа Тръмп в Туитър.
Тръмп се оплака отново от търговския дефицит и го обясни с "нашите много глупави търговски споразумения и политики".
Други страни "се подиграват на лидерите ни, които станаха за посмешище. Край на това", добави Тръмп.
В средата на миналата седмица Тръмп обяви намерението си да наложи мита от 25 процента върху вносната стомана и 10 процента върху много категории вносни алуминиеви продукти, което накара търговските партньори на САЩ да обмислят ответни мерки. По-късно Тръмп заяви, че "търговските войни са нещо хубаво и лесно се печелят".
Говорителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн заяви, че ЕС отдавна се готви за такава ситуация и добави, че ЕС е готов да вземе защитни мерки за европейския пазар на стоманата, а освен това ще се стреми да реши спора в Световната търговска организация.



Източник: Economynews.BG




Коментари

Добави коментар

Реклама