Новини » Любопитно

Как жената купува кола?



Admin19.03.2018г 

Как жената купува кола?

Немската изследователска компания Automobil Treuhand GmbH (DAT) е провела глобално проучване на въпроса, как жените си избират нов автомобил. Следствие на проучването е установено, че женският стил на избор на нова кола е много по-различен от подхода на мъжете.

За целите на изследването DAT е провела тестове с около 4000 мъже и жени с цел да се намери разликата в принципите на избора при закупуването на нов личен автомобил. Оказва се че главните разлики са както следва - жените харчат по-малко пари, марката за тях не е от особено значение, по-важен е самият автомобил, жените се интересуват доста повече от мъжете от техническата страна на въпроса, те приемат решение средно в рамките на 37 дни и стилът им при покупката е съществено различен от мъжкия.

Според експертите много жени днес разбират доста от автомобили, но все пак отивайки в шоурума се държат по-различно от мъжете. Често, вече влезли в салона те вече знаят доста за колата и характеристиките й и вече са почти готови да я купят. Разговорът с продавача им е нужен за да получат одобрение на избора си от професионалист. Жените търсят установяване на доверителен и приятелски контакт с сътрудника на салона или с неговия мениджър.

При това жената често се хвърля в подробности от живота си и очаква от професионалиста съвет. Техническите особености на колата в този момент остават настрана, защото вече са ги проучили. Тук е моментът продавачът да спечели доверието на жената-купувач и ако успее, тя не само ще купи колата, но и ще разкаже на познатите си че е попаднала на добър и съвестен продавач на коли.

Изводът от изследването е че продавачите на автомобили трябва по-добре да вникнат в особения женски стил на избор на личен автомобил. За съжаление доста от тях не го разбират и смятат, че дамите идват в салона просто да си побъбрят за живота./Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама