Новини » Автоновини

VW ще произвежда електромобили в 16 завода



Admin20.03.2018г 

VW ще произвежда електромобили в 16 завода

Volkswagen Group обяви, че планира да разшири производството на електромобили в 16 свои завода в цял свят, като това трябва да се случи до края на 2022 година.

Отделно от това компанията потвърди, че е избрала и партньорите, които ще доставят батериите за електромобилите и ще работят за развитието на тези технологии за пазарите в Европа и Китай. Проектът е на стойност 20 милиарда евро, а скоро предстои да бъде избран и партньорът на VW за Северна Америка.

До 2025 година плановете на германския концерн са производството на електромобили да достигне 3 милиона електромобили годишно. Електрическите модели ще са разпределени в 12 марки, като най-много ще са във Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda и SEAT.

Главният изпълнителен директор на VW Group Матиас Мюлер обяви, че от догодина компанията ще представя по един нов електромобил „практически всеки месец” и допълни, че целта е компанията да „предлага най-голямата гама електромобили в световен мащаб”.

Плановете на VW Group включват лансирането на 80 нови електрически модела до 2025 година, както и да има електрическа версия на всеки един от общо 300-те модела, които отделните марките произвеждат под шапката на концерна.

В момента VW произвежда електромобили в три завода, като останалите ще бъдат така подбрани, че да могат да отговорят най-добре на изискванията и търсенето на електромобили на най-важните пазари за екологичните возила./autoclub.bg



Източник: Economynews.BG




Коментари

Добави коментар

Реклама