Новини » Любопитно

1238 отбора отиват на финал на първия Хакатон с автомобилна насоченост у нас



Admin22.03.2018г 

1238 отбора отиват на финал на първия Хакатон с автомобилна насоченост у нас

Осем са класираните отбори и участници, които продължават към финала на първия Хакатон с автомобилна насоченост у нас. За почти месец, всички желаещи имаха възможността да регистрират своите идеи, за да участват с тях в разработването на софтуер с отворен код, който да застане зад каузата на Вистеон България за превенция на пътни инциденти.
Имената на отборите и участниците, които продължават напред са:
- Поведение
- Auto Direction
- КолегитеSystems
- Bojko
- Виктор Стойков
- Владимир Михайлов
- Кристиян Косев
- Николай Стоименов
Представените проекти на всички кандидати оправдават очакванията на инженерите, по чиято инициатива се провежда Хакатона: “Да хакнем опасностите на пътя”. Някои от тях изпъкват със своята екстравагантност. Идеите са обещаващи и част от тях дават заявка за реализация още на финала на Хакатона. Целта на следващия кръг е проектите да бъдат разработени до възможно най-краен етап на реализация с помощта на екипа от Вистеон България.
Изненада сред кандидатурите беше и проект на отбора “Поведение”, който е съставен от дами. Те също не са безразлични към проблемите на пътя и опасностите, за които бихме могли да се информираме всеки ден. Ето защо получават възможността да реализират идеите си, без да се изисква от тях да познават всички технологии в автомобила.
Опитът на инженерите-доброволци, организиращи събитието, и наличието на сравнително достъпна електроника, ще позволят със създадения софтуер да имаме решение, което да бъде публично, лесно достъпно за всички водачи и лесно приложимо в автомобилите, които не разполагат с новите системи за сигурност.
Финалът на Хакатона ще бъде на 29 март, а ден преди това участниците и екипът от инженери на Вистеон България ще разработват идеите си в технологичния център на компанията.

Зад каузата на Вистеон България за превенция на пътнотранспортни произшествия застават и Аутомотив Клъстер България, АутоБилд България и СмартНюз. Повече информация за първия Хакатон с автомобилна насоченост на Вистеон България можете да намерите тук: http://visteon.bg/hackathon/ .




Коментари

Добави коментар

Реклама