Новини » Любопитно

До 2023-а година Skoda ще предложи 19 нови моделаAdmin26.03.2018г 

До 2023-а година Skoda ще предложи 19 нови модела

Старата чешка марка обещава да пусне на пазара до 2023-а година 19 нови модела. Според публикувания наскоро годишен финансов отчет на компанията делата й вървят отлично.

През 2017-а година Skoda е произвела 1,2 милиона автомобили, което е с 6,6% повече от 2016-а година. В рамките на концерна Volkswagen AG това е резултат на отличник и е трети след тези на Volkswagen (6,2 милиона) и Audi (1,8). По обема на чистата печалба, обаче Skoda е на второ място изпреварвайки Audi.

Основен фактор за тези отлични резултати са реализациите на марката в Китай, където са били продадени 325 000 машини. По-нататък следват Германия, Чехия и Великобритания. Бестселър на марката си остава моделът Octavia. Естественно, такива резултати не могат да не стимулират производителя да продължи с модернизацията на гамата си и да върви в крак с напредъка в автоиндустрията.

Според ръководството на компанията през следващите пет години ще бъдат инвестирани над 2-милиарда евро в разработката и развитието на електромобилите. Планира се старт на каршерингова програма и пускането на пазара до 2023-а година на 19 нови модела.

Кои ще са те засега не се съобщава. Очевидно е че един от тях ще е бюджетният кросовър с предно предаване Kamiq, засега предназначенн само за Китай, както и вариантът Kodiaq GT, чийто пазар още от началото няма да е ограничен само в Поднебесната империя.

Напълно е вероятно в гамата нови модели да влязат още паркетникът Vision X, хибридът Skoda Superb и електрически кросовър, чийто прототип е концептът Vision E. Skoda още догодина ще обнови Rapid, а след това и бестселъра си Octavia./Skoda-ще-предложи-19-нови-модела" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

И-20А
И-20А
Разфасовка: 205 литра
Цена: 519.12лв.
Купи