Новини » Любопитно

Volkswagen със SUV офанзива в КитайAdmin29.03.2018г 

Volkswagen със SUV офанзива в Китай

Успоредно със световната премиера на изцяло новото поколение на модела си Touareg в Пекин през миналата седмица, Volkswagen анонсира плановете си за предстояща масирана пазарна офанзива на територията на Китай.

Началото на инициативата на Volkswagen в Китай започва именно с новото поколение на Touareg, а според плановете на компанията в страната ще бъдат лансирани не по-малко от 12 нови SUV модела до 2020 година. Основание за това решение на компанията може да бъде открито и в проучвания на местния пазар, според които в най-скоро време всеки втори закупен нов автомобил ще бъде именно SUV модел.

Китай е най-важния и критичен пазар на Volkswagen в глобален мащаб. През миналата година, там компанията отчита продажбата на 3.2 милиона автомобила, като пазарният й дял е на ниво от над 13%. От автомобилния гигант споделят, че до 2020 година продуктовата гама ще бъде изцяло обновена и допълнително разширена, като само през тази година VW ще лансира на китайския пазар девет нови модела, четири от които ще бъдат SUV.

През тази година, Volkswagen ще лансира plug-in хибридна версия на Tiguan, както и изцяло електрическа Bora, а от 2020 в Китай ще започне предлагането и на представителите на електрическото I.D. семейство на компания.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Газпромнефть Хидравлик 32
Газпромнефть Хидравлик 32
Разфасовка: 20 литра
Цена: 60.96лв.
Купи