Новини » Любопитно

АвтоВАЗ пуска комбито на LADA Vesta в ЕвропаAdmin10.04.2018г 

АвтоВАЗ пуска комбито на LADA Vesta в Европа

Износът на моделите LADA Vesta SW и LADA Vesta SW Cross в Европа тръгва след броени дни, като от компанията обещават много добро ценово позициониране на пазара в Стария континент. Те ще разчитат за успех на новия си далеч по-ярък дизайн, многофункционалноста си и бюджетната цена.

Според мнение на анализаторите от изследователската компания JATO Dynamics, главен съперник на LADA Vesta SW в Европа ще е Dacia Logan MCV.
Тук обаче има проблем, защото марките и на двата бюджетника принадлежат на алианса Renault-Nissan. Това ще изисква правилна диференциация в позиционирането на LADA и Dacia в групата. В противен случай задачата на руската машина ще е по-сложна, защото моделите на Dacia вече се радват на сериозен на пазара в Европа.

В Руския експортен център смятат, че АвтоВАЗ има колосален потенциал в Европа, и той не бива да не бъде използван – просто трябва да се излезе на пазара в Стария континент и да се укрепват позиции в него. Моделът LADA Vesta, който е в най-масовия пазарен сегмент, би могъл да осигури на руската компания хиляди продажби на пазара в Европа.

През миналата година АвтоВАЗ старира продажбите на седана си LADA Vesta на пазарите в Германия, Унгария, Австрия, България и Литва. До края на годината са били реализирани 909 продажби според данните на JATO Dynamics. Над половината от тях са били в Германия - 470 броя, в Унгария са реализирани 230 продажби на модела.

За европейския пазар LADA Vesta беше модернизирана с използване на система за намаляване токсичноста на отработилите газове, позволяваща изпълняване на изискванията на стандарта Евро-6. В съответствие с екологичните изисквания са използвани някои нови материали – водоразтворима боя, фреон за климатика, елементи на електрическата система.

Автомобилът получи и опции, недостъпни засега за автомобилите предлагани на вътрешния пазар в Русия, като осветление за задната седалка, дневна подсветка на приборното табло, датчици за налягането в гумите. За Европа LADA Vesta се предлага с 1,6-литров, бензинов двигател с мощност 106 к.с.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Extra 10W-40
Gazpromneft Diesel Extra 10W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 947.1лв.
Купи