Новини » Спорт

Рикардо спечели първата тренировка в Бахрейн



Admin07.04.2018г 

Рикардо спечели първата тренировка в Бахрейн

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо записа най-добро време в първата свободна тренировка за неделната Гран При на Бахрейн, втори кръг от сезона във Формула 1. След него на пистата "Сахир" остана финландският пилот на фаворитите от Мерцедес Валтери Ботас. Кими Райконен с Ферари даде трето време. Съотборникът му Себастиан Фетел се нареди четвърти, а Люис Хамилтън е пети.

Неделното състезание в Бахрейн ще се проведе на осветление при много различни условия на трасето в сравнение с първата тренировка. Така повечето отбори предпочетоха да излязат на пистата възможно най-късно.

За съжаление на Ред Бул младата надежда на тима Макс Верстапен пропусна цялата първа тренировка. В болида на холандеца се появи проблем и механиците на тима се наложи да сменят цялата изпускателна система на двигателя му.

Звездата на Макларън-Хонда Фернандо Алонсо не успя да запише конкурентно време и остана едва 11-и с повече от две секунди изоставане от Ботас. Съотборникът му Стофъл Вандоорн също не бе на нужното ниво и завърши сесията с 13-о време.

Агенция "Фокус"




Коментари

Добави коментар

Реклама